Nieuws & Artikelen

Nieuws & Artikelen

EverUse circulair business model spraakmakend onderwerp op congres Duurzaam Gebouwd

Alles begint met een gezond en verantwoord business model. Afvalkosten veranderen in grondstof waarde. De klant ontvangt na het gebruik van EverUse in plaats van een factuur weer klinkende euro’s op haar rekening.

LEES MEER ➜

Cradle to Cradle gecertificeerde materialen van EverUse en EKOTEX scoren hoog bij LEED certificering van gebouwen in Nederland.

EverUse en EKOTEX zijn een samenwerking gestart om het architecten, ontwerpers en aannemers eenvoudiger te maken om aan de hoge verwachtingen van opdrachtgevers te voldoen ten aanzien van gezonde en circulaire producten en de strenge eisen van LEED.

LEES MEER ➜

Nieuws

EverUse genoemd als circulaire innovatie van 2018

Vakblad aannemer sluit het jaar af met een nummer over duurzaamheid en circulariteit. EverUse wordt in het blad benoemd als circulaire innovatie van 2018. Vakblad Aannemer is een toonaangevend maandblad in de bouw. Zij zien dat circulair bouwen populairder is dan ooit. En dat is goed om te horen.

LEES MEER ➜

Nieuws

EverUse live bij BNR: luister dit bijzondere interview terug

Vandaag was EverUse te gast bij Harm Edens van The Green Quest op BNR. Wij waren uitgenodigd vanwege de positieve impact die EverUse maakt om de klimaatdoelstellingen te realiseren. Niet praten, maar doen!

LEES MEER ➜

Nieuws

EverUse op BNR bij the GreenQuest om 15.00

BNR is op zoek naar de duurzaamste doeners van BV Nederland. Om de klimaatdoelen te halen, moet Nederland keihard aan de bak. Tijdens The Green Quest, het nieuwe programma op BNR Nieuwsradio, neemt Harm Edens de vergroening van BV Nederland onder de loep

LEES MEER ➜

Nieuws

De waarde van EverUse: faseverschuiving

EverUse maakt circulaire isolatie van papierafval. Wij zetten de kracht van de natuur in om ons product unieke waarde te geven. Één van deze unieke waarde is faseverschuiving die voor een ongekend comfort zorgt. Hoe werkt dat?

LEES MEER ➜

Nieuws

Everuse in de Cobouw: circulaire waarde uit afval!

Veel producten met het predicaat ‘duurzaam’ belanden uiteindelijk toch in de verbrandingsoven. Tijd om een einde te maken aan weggooien van waardevolle grondstoffen, vindt EverUse. “Wij nemen isolatieproducten terug tegen grondstofwaarde en maken er hetzelfde circulaire product van.”

LEES MEER ➜

Nieuws

EverUse toonaangevend op de Dutch Design Awards

EverUse toonaangevend op DUTCH DESIGN WEEK in Europa’s grootste reizende expositie over circulair bouwen en Materiaal Paspoorten.

LEES MEER ➜

Nieuws

EverUse favoriete innovatie van Jan-Willem van der Groep

In de nieuwe reeks 'De Beste van de Groep' geeft Jan-Willem van de Groep inzage in zijn top 5 favoriete innovaties. Waarbij hij vooral kijkt naar impact en schaalbaarheid. EverUse is het toonbeeld van circulariteit in de bouw en vele malen duurzamer dan welk isolatiemateriaal op dit moment in de bouw dan ook.

LEES MEER ➜

Nieuws

EverUse genomineerd voor Cobouw Award als beste product van het jaar

De jury’s zijn bijeen geweest. De genomineerden gekozen. Op 21 november worden de prestigieuze Cobouw Awards uitgereikt. Voor de beste bouwwerkgever, het meest duurzame project en het beste product van het jaar.

LEES MEER ➜

Nieuws

Clair Williams (Ocee) over de kracht van EverUse INSIDE

Tijdens het Londen Design Festival 2018 heeft Ocee International, een van de grootste meubelfabrikanten van Engeland, haar akoestische, circulaire productlijn positive sound gelanceerd.

LEES MEER ➜

Nieuws

OCEE LANCEERT PRODUCTLIJN MET EVERUSE INSIDE

Tijdens het Londen Design Festival 2018 heeft Ocee, een van de grootste meubelfabrikanten van Engeland, haar akoestische, circulaire productlijn Positive Sound gelanceerd.

LEES MEER ➜

Nieuws

EVERUSE IN BIDBOOK: STARTUP SOLUTIONS

Vandaag wordt het Bidbook: Startup solutions for the Energy Transition uitgereikt. EverUse wordt hierin genoemd als innovatieve, Nederlandse startup die bijdraagt om de ambitieuze klimaatdoelstellingen te behalen.

LEES MEER ➜

Nieuws

Razend snel monteren met het EverUse Modulair Isolatie Paneel

EverUse is de enige circulaire isolatiefabrikant ter wereld. Met elk EverUse product dat u koopt, maakt u de afvalberg kleiner, het comfort in uw gebouw groter en gaan onze grondstoffen nooit meer verloren.

LEES MEER ➜

Nieuws

Het familiebedrijf Oranje: werken in een kleine ruimte

De aankomst is exact op tijd: half tien ’s morgens. De koning komt voor de officiële opening van Everuse, de eerste volledig circulaire fabriek ter wereld voor isolatiemateriaal gemaakt uit afval.

LEES MEER ➜

Nieuws

Koning Willem Alexander opent eerste circulaire isolatiefabriek ter wereld

Koning Willem-Alexander heeft dinsdag bij het bedrijf EverUse uit Sneek de eerste circulaire isolatiefabriek ter wereld officieel geopend. Het staatshoofd goot een emmer afval in een machine, volgde wandelend door de fabriek het daarop volgende productieproces en nam aan het eind een isolatiemat in ontvangst, die werd voorzien van een vorstelijke handtekening. 'Bij een speciaal product, hoort een speciale gast', aldus een van de directieleden die de koning rondleidde.

LEES MEER ➜

Persbericht

EverUse opent eerste circulaire isolatie fabriek van Nederland.

PERSBERICHT – Sneek, 1 november 2017. Na vijf jaar investeren en ontwikkelen opent EverUse haar deuren in Sneek. EverUse maakt circulaire isolatie van papierafval in Nederland. De producten van EverUse mogen niet worden weggegooid, want alle grondstoffen worden volledig opnieuw gebruikt. Het isolatie materiaal blinkt niet alleen uit in duurzaamheid, maar scoort ook als beste in de markt op geluidsabsorptie dankzij de wollige structuur van het materiaal. Doordat de fabriek in Sneek ook schoon produceert ontving het materiaal de Cradle to Cradle certificering.

LEES MEER ➜

Koning Willem Alexander gaat fabriek EverUse openen.

Op 23 januari opent Koning Willem Alexander officieel de circulaire isolatiefabriek van EverUse. De fabriek in Sneek maakt circulaire isolatieproducten van papierafval. EverUse maakt zich hard voor een afval loze maatschappij en de wording van de circulaire economie met uitsluitend hoogwaardige producten. Daarom heeft het bedrijf vijf jaar geïnvesteerd en ontwikkeld om een circulaire isolatiemat op de markt te brengen.

LEES MEER ➜

Nieuws

EverUse eerste isolatiefabriek ter wereld met Cradle to Cradle certificaat.

Vandaag heeft EverUse als eerste isolatiefabriek ter wereld het Cradle to Cradle certificaat gekregen voor haar product. Directeuren Marc van der Heijden en Martijn Vinke namen het certificaat in ontvangst van Martijn Weenings en Gert-Jan Vroege van SGS. EverUse ontving het certificaat omdat het product schoon en sociaal wordt geproduceerd en geen verkeerde toxische stoffen bevat. De circulaire isolatiematten van EverUse worden gemaakt in Friesland van papier afval en zijn uitmuntend getest op geluidsabsorptie, brandveiligheid en thermische isolatie. Met het Cradle to Cradle certificaat is EverUse een volledig en circulair alternatief voor bestaande isolatiematerialen.

LEES MEER ➜

Artikel

EverUse nationaal gelanceerd in de Cobouw.

Vandaag is EverUse gelanceerd in de Cobouw. Na vijf jaar investeren en ontwikkelen opent EverUse haar deuren in Sneek. EverUse maakt circulaire isolatie van papierafval in Nederland. De producten van EverUse mogen niet worden weggegooid, want alle grondstoffen worden volledig opnieuw gebruikt. Het isolatie materiaal blinkt niet alleen uit in duurzaamheid, maar scoort ook als beste in de markt op geluidsabsorptie dankzij de wollige structuur van het materiaal. Doordat de fabriek in Sneek ook schoon produceert ontving het materiaal de Cradle to Cradle certificering.

LEES MEER ➜