Nieuws & Artikelen

Nieuws & Artikelen

Sla Co2 op in de wanden van je gebouw

Co2, broeikasgassen en klimaatverandering. Het is zeer onwaarschijnlijk dat je er nog nooit van hebt gehoord. Maar kun jij helder uitleggen wat het precies is?

LEES MEER ➜

EverUse genomineerd als duurzaamste bedrijf van Nederland

Stichting Nederland CO2 Neutraal is op zoek naar de groenste ondernemers. EverUse is genomineerd als het duurzaamste bedrijf van Nederland!

LEES MEER ➜

AFVAL = VALUTA = EVERUSE

Ooit bepaalde een kleine groep mensen dat goud de drager zou worden van waarde. Jammer genoeg is dit nooit gedaan voor ons afval. Of toch wel?

LEES MEER ➜

VANDAAG 8.467 kilo CO2 OP WEG NAAR WESSELINK ISOLATIE IN DUIVENDRECHT

Met een bestelling van 28 pallets is 8.467 kilo CO2 onttrokken aan het milieu. Door te isoleren met EverUse daalt de CO2 footprint van het gebouw.

LEES MEER ➜

EverUse biobased sandwich panelen onderdeel van geopend biobased tiny house Emmen

Deze week is het eerste Agrobased / Biobased tiny house van Nederland geopend in Emmen. Dit bijzondere huis is volledig gemaakt van materialen gebaseerd op biomassa.

LEES MEER ➜

MET EVERUSE INSIDE SLA JE CO2 EN WAARDEVOLLE NATUURLIJKE VEZELS OP!    

EverUse heeft een negatieve CO2 footprint van -1 kg CO2/kg product en draagt hiermee wezenlijk bij aan de reductie en opslag van CO2 in gebouwen.

LEES MEER ➜

Robuusteiken Ecologische Bouwelementen met EverUse INSIDE reduceert CO2 en geluid

CO2 neutrale schuurwoning vanaf nu leverbaar met EverUse INSIDE. Unieke samenwerking reduceert CO2 en geluid.

LEES MEER ➜

EverUse introduceert circulaire isolatievlokken

EverUse maakt nu ook cellulose isolatievlokken om te blazen. Voor klanten die circulaire en gezonde gebouwen willen realiseren met een minimale Co2 footprint. De vlokken bieden alle voordelen van de EverUse isolatieplaten met het gemak van blazen.

LEES MEER ➜

Persbericht

Gebundelde kracht voor ecologische elementen

‘We maken ecologische elementen, voorzien van circulair isolatiemateriaal, gemaakt van papierafval. Elke bouwondernemer kan nu gezond en verantwoord gaan bouwen. Wij nemen de verantwoordelijkheid dat niets meer wordt weggegooid, dat is ook nieuw!’

LEES MEER ➜

Nieuws

EverUse isolatiemateriaal in TU Delft & MOR’s duurzaamste appartement ter wereld

Vanuit de TU Delft heeft het dreamteam van MOR, Modular Office Renovation, twee jaar gewerkt aan het meest duurzame appartement ter wereld en heeft EverUse gekozen als isolatiemateriaal voor dit project.

LEES MEER ➜

STEM OP ONS! EverUse genomineerd voor The Green Quest Award

EverUse is genomineerd voor de Green Quest Award als meest duurzame doener van BV Nederland. STEM OP ONS VIA WWW.THEGREENQUEST.NL/STEM

LEES MEER ➜

The Green Quest: EverUse bij de meest duurzame doeners van Nederland

The Green Quest is maanden lang op zoek geweest naar de meest duurzame ondernemers van Nederland. Daar ben jij deel van!

LEES MEER ➜

Ecologische bouwelementen presteren superieur qua geluidsisolatie! Robuusteiken en EverUse innovatief voor groene bouwsector

Iedereen kan gezond en circulair gaan bouwen met de innovatieve geluidswerende Ecologische dak-wand, vloer en renovatie-elementen. Op geluidsabsorptie en geluidsisolatie presteren ze bijna twee keer zo goed als traditioneel isolatiemateriaal.

LEES MEER ➜

Artikel

Co2 opslaan en geld besparen met onze circulaire, akoestische voorzetwand

Met het EverUse isolatiesysteem bouw je in de helft van de tijd een ontkoppelde, akoestische voorzetwand. Zo bespaar je op arbeidskosten, verhoog je de isolatiewaarde van het gebouw én sla je Co2 op.

LEES MEER ➜

Nieuws

EverUse innovatief met Co2 opslag in gebouwen

Wereldwijd moeten we anders omgaan met de CO2. Als we de negatieve invloeden op ons klimaat willen tegen gaan en het tij willen keren moeten we nu aan de slag.

LEES MEER ➜

EverUse en EKOTEX samen groot succes op Building Holland 2019 met Cradle to Cradle totaal oplossing

Samen is onze missie om er voor te zorgen dat iedereen gezond en circulair kan gaan bouwen. Door onze samenwerking voorkomen wij dat herbuikbare grondstoffen onbedoelt als afval eindigen in de verbrandingsoven.

LEES MEER ➜

EverUse pitcht circulaire isolatie op Building Holland 2019

Tijdens Building Holland 2019 presenteerde EverUse Circulaire isolatie haar innovatieve product aan vijf opdrachtgevers. En met succes. Bekijk hier de pitch.

LEES MEER ➜

Everuse en Triboo geven de circulaire toon aan op Building Holland 2019

Deze week is Building Holland 2019. Hét innovatie event voor de bouw en Vastgoed. Van dinsdag 9 tot en met donderdag 11 april is er een uitgebreid programma.

LEES MEER ➜

EverUse opvallende naam bij Management Events bijeenkomst 600minutes Supplychain & Production

Sprekers zijn onder andere DAF Trucks, Signify, Enexis, Heijmans en Heineken. Tussen deze grote bedrijven is EverUse een opvallende naam, maar staat er niet voor niets!

LEES MEER ➜

EverUse geselecteerd met circulaire isolatie voor Cirkelstad Community of Innovation op Building Holland.

EverUse pitched bij Cirkelstad op Building Holland circulair business model maakt circulair een realiteit.

LEES MEER ➜

Super Trots op nominatie ABN AMRO Duurzame 50

MOOI gevoel en SUPER compliment om bij dé top 50 verduurzamers van de bouw- en vastgoedsector te horen. Hier wordt je BLIJ van :)

LEES MEER ➜

EverUse samen sterk met de Cradle to Cradle bouwgroep voor gezond en verantwoord bouwen op Building Holland

Wilt u de laatste ontwikkelingen weten als het gaat over circulair, gezond en verantwoord bouwen? Kom langs bij EverUse en de Cradle to Cradle bouwgroep en verrijk uw kennis!

LEES MEER ➜

EverUse trotse partner in het CirBind-project: opschalen van de bio resin binder GX om giftige binders te vervangen!

Veel bouwmaterialen bevatten giftige bindmiddelen. Persistente verontreinigende stoffen en carcinogeen. Ze zijn gemaakt van polymeren op basis van de gevaarlijke stof formaldehyde. Nieuw polymeer Plantics-GX biedt perspectief en is veilig in gebruik.

LEES MEER ➜

Smart Bus Campers isoleert haar campers met EverUse circulaire isolatie

‘Het allerbelangrijkste is dat een kampeerauto comfortabel aanvoelt. Geen geluidsoverlast van buiten en een heerlijke warme ruimte binnen. Met EverUse INSIDE heb ik beide.

LEES MEER ➜

GEEN GIF MEER IN ONZE OMGEVING!

Samen werken wij aan bouwoplossingen die gezond, verantwoord en herbruikbaar zijn. Het eerste gezamenlijke Cradle to Cradle product systeem wat het verschil maakt is het Modulaire Isolatie Paneel.

LEES MEER ➜

EverUse circulair business model spraakmakend onderwerp op congres Duurzaam Gebouwd

Alles begint met een gezond en verantwoord business model. Afvalkosten veranderen in grondstof waarde. De klant ontvangt na het gebruik van EverUse in plaats van een factuur weer klinkende euro’s op haar rekening.

LEES MEER ➜

Cradle to Cradle gecertificeerde materialen van EverUse en EKOTEX scoren hoog bij LEED certificering van gebouwen in Nederland.

EverUse en EKOTEX zijn een samenwerking gestart om het architecten, ontwerpers en aannemers eenvoudiger te maken om aan de hoge verwachtingen van opdrachtgevers te voldoen ten aanzien van gezonde en circulaire producten en de strenge eisen van LEED.

LEES MEER ➜

Nieuws

EverUse genoemd als circulaire innovatie van 2018

Vakblad aannemer sluit het jaar af met een nummer over duurzaamheid en circulariteit. EverUse wordt in het blad benoemd als circulaire innovatie van 2018. Vakblad Aannemer is een toonaangevend maandblad in de bouw. Zij zien dat circulair bouwen populairder is dan ooit. En dat is goed om te horen.

LEES MEER ➜

Nieuws

EverUse live bij BNR: luister dit bijzondere interview terug

Vandaag was EverUse te gast bij Harm Edens van The Green Quest op BNR. Wij waren uitgenodigd vanwege de positieve impact die EverUse maakt om de klimaatdoelstellingen te realiseren. Niet praten, maar doen!

LEES MEER ➜

Nieuws

EverUse op BNR bij the GreenQuest om 15.00

BNR is op zoek naar de duurzaamste doeners van BV Nederland. Om de klimaatdoelen te halen, moet Nederland keihard aan de bak. Tijdens The Green Quest, het nieuwe programma op BNR Nieuwsradio, neemt Harm Edens de vergroening van BV Nederland onder de loep

LEES MEER ➜

Nieuws

De waarde van EverUse: faseverschuiving

EverUse maakt circulaire isolatie van papierafval. Wij zetten de kracht van de natuur in om ons product unieke waarde te geven. Één van deze unieke waarde is faseverschuiving die voor een ongekend comfort zorgt. Hoe werkt dat?

LEES MEER ➜

Nieuws

Everuse in de Cobouw: circulaire waarde uit afval!

Veel producten met het predicaat ‘duurzaam’ belanden uiteindelijk toch in de verbrandingsoven. Tijd om een einde te maken aan weggooien van waardevolle grondstoffen, vindt EverUse. “Wij nemen isolatieproducten terug tegen grondstofwaarde en maken er hetzelfde circulaire product van.”

LEES MEER ➜

Nieuws

EverUse toonaangevend op de Dutch Design Awards

EverUse toonaangevend op DUTCH DESIGN WEEK in Europa’s grootste reizende expositie over circulair bouwen en Materiaal Paspoorten.

LEES MEER ➜

Nieuws

EverUse favoriete innovatie van Jan-Willem van der Groep

In de nieuwe reeks 'De Beste van de Groep' geeft Jan-Willem van de Groep inzage in zijn top 5 favoriete innovaties. Waarbij hij vooral kijkt naar impact en schaalbaarheid. EverUse is het toonbeeld van circulariteit in de bouw en vele malen duurzamer dan welk isolatiemateriaal op dit moment in de bouw dan ook.

LEES MEER ➜

Nieuws

EverUse genomineerd voor Cobouw Award als beste product van het jaar

De jury’s zijn bijeen geweest. De genomineerden gekozen. Op 21 november worden de prestigieuze Cobouw Awards uitgereikt. Voor de beste bouwwerkgever, het meest duurzame project en het beste product van het jaar.

LEES MEER ➜

Nieuws

Clair Williams (Ocee) over de kracht van EverUse INSIDE

Tijdens het Londen Design Festival 2018 heeft Ocee International, een van de grootste meubelfabrikanten van Engeland, haar akoestische, circulaire productlijn positive sound gelanceerd.

LEES MEER ➜

Nieuws

OCEE LANCEERT PRODUCTLIJN MET EVERUSE INSIDE

Tijdens het Londen Design Festival 2018 heeft Ocee, een van de grootste meubelfabrikanten van Engeland, haar akoestische, circulaire productlijn Positive Sound gelanceerd.

LEES MEER ➜

Nieuws

EVERUSE IN BIDBOOK: STARTUP SOLUTIONS

Vandaag wordt het Bidbook: Startup solutions for the Energy Transition uitgereikt. EverUse wordt hierin genoemd als innovatieve, Nederlandse startup die bijdraagt om de ambitieuze klimaatdoelstellingen te behalen.

LEES MEER ➜

Nieuws

Razend snel monteren met het EverUse Modulair Isolatie Paneel

EverUse is de enige circulaire isolatiefabrikant ter wereld. Met elk EverUse product dat u koopt, maakt u de afvalberg kleiner, het comfort in uw gebouw groter en gaan onze grondstoffen nooit meer verloren.

LEES MEER ➜

Nieuws

Het familiebedrijf Oranje: werken in een kleine ruimte

De aankomst is exact op tijd: half tien ’s morgens. De koning komt voor de officiële opening van Everuse, de eerste volledig circulaire fabriek ter wereld voor isolatiemateriaal gemaakt uit afval.

LEES MEER ➜

Nieuws

Koning Willem Alexander opent eerste circulaire isolatiefabriek ter wereld

Koning Willem-Alexander heeft dinsdag bij het bedrijf EverUse uit Sneek de eerste circulaire isolatiefabriek ter wereld officieel geopend. Het staatshoofd goot een emmer afval in een machine, volgde wandelend door de fabriek het daarop volgende productieproces en nam aan het eind een isolatiemat in ontvangst, die werd voorzien van een vorstelijke handtekening. 'Bij een speciaal product, hoort een speciale gast', aldus een van de directieleden die de koning rondleidde.

LEES MEER ➜

Persbericht

EverUse opent eerste circulaire isolatie fabriek van Nederland.

PERSBERICHT – Sneek, 1 november 2017. Na vijf jaar investeren en ontwikkelen opent EverUse haar deuren in Sneek. EverUse maakt circulaire isolatie van papierafval in Nederland. De producten van EverUse mogen niet worden weggegooid, want alle grondstoffen worden volledig opnieuw gebruikt. Het isolatie materiaal blinkt niet alleen uit in duurzaamheid, maar scoort ook als beste in de markt op geluidsabsorptie dankzij de wollige structuur van het materiaal. Doordat de fabriek in Sneek ook schoon produceert ontving het materiaal de Cradle to Cradle certificering.

LEES MEER ➜

Koning Willem Alexander gaat fabriek EverUse openen.

Op 23 januari opent Koning Willem Alexander officieel de circulaire isolatiefabriek van EverUse. De fabriek in Sneek maakt circulaire isolatieproducten van papierafval. EverUse maakt zich hard voor een afval loze maatschappij en de wording van de circulaire economie met uitsluitend hoogwaardige producten. Daarom heeft het bedrijf vijf jaar geïnvesteerd en ontwikkeld om een circulaire isolatiemat op de markt te brengen.

LEES MEER ➜

Nieuws

EverUse eerste isolatiefabriek ter wereld met Cradle to Cradle certificaat.

Vandaag heeft EverUse als eerste isolatiefabriek ter wereld het Cradle to Cradle certificaat gekregen voor haar product. Directeuren Marc van der Heijden en Martijn Vinke namen het certificaat in ontvangst van Martijn Weenings en Gert-Jan Vroege van SGS. EverUse ontving het certificaat omdat het product schoon en sociaal wordt geproduceerd en geen verkeerde toxische stoffen bevat. De circulaire isolatiematten van EverUse worden gemaakt in Friesland van papier afval en zijn uitmuntend getest op geluidsabsorptie, brandveiligheid en thermische isolatie. Met het Cradle to Cradle certificaat is EverUse een volledig en circulair alternatief voor bestaande isolatiematerialen.

LEES MEER ➜

Artikel

EverUse nationaal gelanceerd in de Cobouw.

Vandaag is EverUse gelanceerd in de Cobouw. Na vijf jaar investeren en ontwikkelen opent EverUse haar deuren in Sneek. EverUse maakt circulaire isolatie van papierafval in Nederland. De producten van EverUse mogen niet worden weggegooid, want alle grondstoffen worden volledig opnieuw gebruikt. Het isolatie materiaal blinkt niet alleen uit in duurzaamheid, maar scoort ook als beste in de markt op geluidsabsorptie dankzij de wollige structuur van het materiaal. Doordat de fabriek in Sneek ook schoon produceert ontving het materiaal de Cradle to Cradle certificering.

LEES MEER ➜