Wij maken circulair isolatiemateriaal van papierafval

Innovatief product van afval

EverUse produceert een innovatief, circulair bouwmateriaal van papier afval. Daarmee komt de droom van de oprichters uit. Zij zagen dat elke Nederlander jaarlijks 70 kilo papier weggooit en stelde zich de vraag: wat als oud papier geen afval wordt, maar wordt geupcycled naar een circulair product dat je nooit meerweggooit? EverUse wil bijdragen aan een afval loze maatschappij en circulaire economie met uitsluitend hoogwaardige producten. Daarom heeft het bedrijf vijf jaar geïnvesteerd en ontwikkeld om een circulaire isolatiemat op de markt te brengen. Zo neemt EverUse het voortouw in het terugbrengen van waardevolle materialen in onze gebouwen.

Gezond en natuurlijk

EverUse wordt gemaakt van natuurlijke, cellulose vezels. Daarom zijn de materialen zacht voor je huid en niet schadelijk voor de luchtwegen. Dit maakt het product uitermate geschikt voor duurzame en gezonde gebouwen. Want de circulaire isolatiematten dragen bij aan de gezondheid van de verwerkers en de eindgebruikers.

Verboden weg te gooien

De fabriek in Sneek is ontworpen om elke mat volledig te kunnen hergebruiken.Doordat de producten kwalitatief hoogwaardig en vormvast zijn, kunnen deze opnieuw worden gebruikt in een andere constructie. Echter, als ze niet meer worden gebruikt, moeten de producten worden ingeleverd, want EverUse blijft eigenaar van de grondstof. Zo kan het bedrijf echt verantwoordelijkheid nemen en wordt er nooit meer iets weggegooid.

Made in Holland

EverUse producten worden in Nederland gemaakt. Dat verlaagt de CO2 footprint doordat er minder transport nodig is. Wat ons betreft is lokale productie een essentieel onderdeel van de circulaire economie. En wij zijn trots dat we zo de werkgelegen heid in Nederland stimuleren. EverUse heeft de plannen voor de volgende Nederlandse fabrieken al klaar.

Wij produceren EverUse producten in Nederland. Daarmee zorgen we voor werkgelegenheid en houden we de maakindustrie levend. De Nederlandse maakindustrie is een essentieel aspect van de circulaire economie.

Kwalitatief hoogwaardig

Bouwmaterialen moeten aan veel strenge eisen voldoen, dat maakt het uitdagend om een nieuw product op de markt te brengen. De producten van EverUse hebben daarom alle strenge testen ondergaan en scoren hoog voor thermische isolatie en brandveiligheid. Op het gebied van geluidsabsorptie scoort de EverUse isolatieplaat zelfs beter dan andere isolatieproducten. Daarnaast is het uniek, omdat de materialen volledig herbruikbaar zijn.

Cradle to Cradle en CO2 footprint

EverUse heeft het Cradle to Cradle certificaat ontvangen. Zowel het product als de fabriek voldoen aan de hoge eisen die worden gesteld aan duurzame producenten. Hiermee sluit het product goed aan bij de toenemende vraag naar circulaireproducten. Dat wordt nog extra ondersteunt, doordat de producten worden gemaakt van afval en een negatieve CO2 footprint hebben. Het gebruik draagt dus bij aan Nederland Circulair in 2050. Maar dan al in 2017.

Word onderdeel van ons verhaal.

Vraag een offerte aanneem contact op