1000 KILO MINERALE WOL VERWERKEN KOST 400 EURO EVERUSE LEVERT 100 EURO OP

1000 KILO MINERALE WOL VERWERKEN KOST 400 EURO EVERUSE LEVERT 100 EURO OP
1000 KILO MINERALE WOL VERWERKEN KOST 400 EURO EVERUSE LEVERT 100 EURO OP

Er worden veel duurzame nep verhaaltjes verteld over de waarde van producten en grondstoffen. Vaak spannende sprookjes over restwaarde en statiegeld.

Veel van de lineaire producten die wij dagelijks aanschaffen bevatten giftige stoffen of schadelijke vezels. Vluchtige organische stoffen zoals formaldehyde, inkt of schadelijke vezels die zijn verwerkt in producten die gebruikt worden in onze leefomgeving. Deze producten zijn ongezond en zeker niet geschikt voor hergebruik. Het verwerken van deze producten kost onze maatschappij dan ook veel geld.

PRODUCTEN GEMAAKT VAN SCHADELIJKE STOFFEN WORDEN NOOIT WAARDEVOL OF CIRCULAIR

Waar de meeste mensen niet over nadenken bij de aanschaf van een product is waar het product van gemaakt word, waar het vandaag komt en wat er mee gebeurt als het niet langer gebruikt word. Dit brengt vaak aan het einde van de gebruiksduur nare verassingen in de vorm van niet verwachte hoge kosten. De producenten willen de producten niet terug omdat zij dan failliet zouden gaan. Vanwege de schadelijke stoffen in de producten zijn de verwerkingskosten erg hoog. Daarom betaald de klant het ook. Eigenlijk heel raar dat je zo met klanten omgaat! Met EverUse is dit nu voorbij, de klant ontvangt aan het einde van de gebruiksduur geen factuur maar ontvangt de waarde weer terug op de bankrekening.

DE TIJD VAN WAARDEVOL AFVAL IS AANGEBROKEN

Er worden heel veel duurzame nep verhaaltjes verteld over de waarde van producten en grondstoffen. Meestal zijn dit spannende sprookjes over restwaarde en statiegeld. Allemaal stuk voor stuk opslagen bovenop kostprijzen om de afval- en transportkosten te dekken van lineaire producten waarin schadelijke stoffen zijn opgeslagen. De klant betaald zonder het zelf te weten de afvalkosten van het product.  

EVERUSE IS DE GRONDSTOFFENBANK VAN WAARDEVOLLE VEZELS EN CO2

Als je naar een bank toe gaat om goud te leasen staan ze je gek aan te kijken. Goud kan je kopen maar  niet leasen. Als je het weer in wilt wisselen, kan je kijken op de markt wat het waard is en deze waarde krijg je vergoed. Zo werkt het bij EverUse ook! Onze grondstof en producten zijn geld waard en hiermee is een waarde stroom gecreëerd waar voorheen alleen kosten waren. Vanaf nu kan de klant meeprofiteren van de waardestijging van een gezonde grondstof die opgeslagen is in zijn eigen leefomgeving. Je levert EverUse weer in en krijgt de grondstofwaarde uitgekeerd.

CO2 WORDT OPGESLAGEN IN HET GEBOUW EN REDUCEERT CO2 FOOTPRINT

Gemaakt van papier en kartonafval (cellulose=CO2) wordt de CO2 opgeslagen in het gebouw. EverUse heeft een negatieve CO2 footprint van -1 kg CO2/kg product en draagt hiermee wezenlijk bij aan de reductie en opslag van CO2.

GEZONDE GRONDSTOFFEN ALS GEZAMENLIJKE VERANTWOORDELIJKHEID EN INVESTERING

Bij EverUse is de hoge kwaliteit van de grondstoffen onderdeel van een circulair business model. Hierin gebruikt de klant het product en zorgt er goed voor. Als de klant het niet langer kan of wil gebruiken dan levert ze de grondstoffen weer in bij de EverUse Grondstoffenbank in Sneek. Hier wordt het gewogen en krijgt zij de grondstoffenwaarde weer uitgekeerd. Als de waarde in de tijd is gestegen profiteert zij hier ook van. Net als bij een investering of belegging.  

AFVAL = VALUTA

Als producent nemen wij verantwoordelijkheid omdat wij de grondstof ook écht kunnen hergebruiken in onze fabriek in Nederland. Wij zorgen wij er voor dat de EverUse grondstof opnieuw zijn weg vind naar een andere gebouw in de vorm van vlokken, matten of panelen. We gooien niets meer weg en grondstoffen gaan nooit meer verloren. AFVAL bestaat NIET vanaf nu is afval valuta!

AFVAL ALS INVESTERING IN EEN GEZONDE EN VERANTWOORDE TOEKOMST

EverUse INSIDE is het samenwerkingsprogramma van EverUse voor de ontwikkeling van circulaire waarde ketens. De EverUse technologie verduurzaamd bestaande isolatie oplossingen op het gebied van gezondheid, herbruikbaarheid, reductie en opslag van CO2.

Daarnaast veredelen alle andere positieve eigenschappen van het materiaal de standaard lineaire isolatie oplossingen tot topkwaliteit isolatieproducten. Door best in class geluidisolatie en absorptie, thermische eigenschappen, vochtregulatie en fase verschuiving is EverUse een gezonde en verantwoorde keuze als het gaat om professioneel circulair isoleren.

UW GEBOUW ALS WAARDEVOLLE GRONDSTOFFENBANK

Uw gebouw als grondstoffenbank is vandaag al een realiteit. EverUse circulaire isolatie is een CradletoCradle product. Geen schadelijke vezels of giftige stoffen als formaldehyde en inkt zorgen voor een gezond, waardevol en herbruikbaar bouwmateriaal.

Lees meer nieuwsBlog