-7256 KILO CO2 OP WEG NAAR EEN CIRCULAIR BOUWPROJECT VAN TOTAAL -29.330 KILO CO2

-7256 KILO CO2 OP WEG NAAR EEN CIRCULAIR BOUWPROJECT VAN TOTAAL -29.330 KILO CO2
-7256 KILO CO2 OP WEG NAAR EEN CIRCULAIR BOUWPROJECT VAN TOTAAL -29.330 KILO CO2

Goed nieuws voor de bouwwereld waar CO2 uitstoot gereduceerd moet worden. Elke kilo isolatie onttrekt 1 kilo CO2 aan het milieu.

Het totale bouwproject om geluid en thermisch te isoleren met EverUse modulaire isolatie panelen omvatte 29.330 kilo gezond en verantwoord isolatiemateriaal. Vandaag vertrok de laatste vrachtwagen met 23 pallets richting het project. EverUse heeft een negatieve CO2 footprint van -1 kg CO2/kg product. Dit betekent dat iedere kilo EverUse 1 kilo CO2 onttrekt aan het milieu en dat is goed nieuws voor de bouwwereld waar CO2 uitstoot gereduceerd moet worden.

EVERUSE ZET DE CIRCULAIRE ECONOMIE IN BEWEGING MET OPDRACHTGEVERS DIE HET VERSCHIL WILLEN MAKEN.

Steeds meer opdrachtgevers begrijpen waar EverUse mee bezig is en dat professioneel isoleren gezond en verantwoord moet gebeuren. Daarnaast moet de CO2 footprint van gebouwen naar beneden en moeten we zorgvuldiger met onze grondstoffen omgaan, zodat ze niet veranderen in afval.

MET EEN BOUWPROJECT IS  29.330 KILO CO2 ONTTROKKEN AAN HET MILIEU EN OPGESLAGEN IN HET GEBOUW.

EverUse wordt geupcycled uit papier en kartonafval. Deze natuurlijke cellulose vezels = CO2. Door het toepassen van deze isolatie wordt de CO2 opgeslagen in het gebouw. EverUse heeft een negatieve CO2 footprint van -1 kg CO2/kg product en draagt hiermee wezenlijk bij aan de reductie en opslag van CO2.

HET GEBOUW ALS WAARDEVOLLE BANK VAN GRONDSTOFFEN EN CO2.

Het gebouw als grondstoffenbank is vandaag al een realiteit. EverUse is het enige circulaire isolatiemateriaal ter wereld met een Cradle to Cradle certificaat. Geen schadelijke vezels of giftige stoffen als formaldehyde en inkt zorgen voor een gezond, waardevol en herbruikbaar bouwmateriaal. Eenmaal aangebracht in de constructie zijn de grondstoffen en CO2 opgeslagen om op een later tijdstip weer opnieuw gebruikt te kunnen worden.

CO2 REDUCTIE EN OPSLAG.

EverUse wordt gemaakt van afval. Er hoeven geen nieuwe grondstoffen te worden gebruikt, we gebruiken gewoon dat wat er al is. Door EverUse te gebruiken in de constructie van het gebouw, meubel of paneel wordt biomassa opgeslagen. Voor elke kilo EverUse wordt 3,7 kilo CO2 opgeslagen en onttrokken aan het milieu. Wanneer we dit corrigeren voor productie en logistiek in de keten, heeft EverUse een negatieve CO2 footprint van -1 kg CO2/kg product. Door het gebouw te isoleren met EverUse wordt energie bespaart en hiermee ook CO2. Zo kan bijvoorbeeld een schuin dak geïsoleerd met EverUse al jaarlijks 9m3 gas/m2 besparen  t.o.v. een niet geïsoleerd dak. EverUse produceert in Nederland. Het waardeloze afval wordt gecreëerd in Nederland en als waardevol circulair isolatiemateriaal weer terug gebracht in de lokale markt. De afstand tot de bron is kort en de afstand tot de klant ook. Er worden weinig kilometers gereden zo zijn de CO2 uitstoot en de transportenkosten laag.  

De EverUse fabriek produceert zonder afval op een laag temperatuurproces. Het snijverlies van het productieproces vormt de grondstof voor de volgende generatie EverUse  isolatieplaten. In 15 minuten verandert het snijverlies van een kostenstroom in een waardestroom. Doordat EverUse lage temperaturen gebruikt bij haar productieproces t.o.v. de hoge temperaturen die gebruikt worden bij de traditionele isolatiematerialen past zij perfect in het beleid om de CO2 footprint van gebouwen te verlagen.  

EVERUSE ZORGT VOOR LANG CYCLISCH BEHOUD VAN GRONDSTOFFEN.

Vaak wordt papier en karton slechts kort cyclisch en eenmalig gebruikt. Een deel van de natuurlijke vezels gaat als afval richting de verbrandingsoven en een deel gaat naar de recycling. Na 7 keer recyclen zijn de vezels te klein geworden voor hergebruik en belanden alsnog in de verbrandingsoven of verstoppen ze de filters van de Nederlandse waterschappen. EverUse producten gaan lang cyclisch mee en blijven kwalitatief gezien hoogwaardig en van dezelfde kwaliteit. In wanden gemiddeld 8-15 jaar in een woning minimaal 50 jaar. De levensduur wordt exponentieel verlengd. Aan het einde van de gebruiksduur kunnen de platen opnieuw her ingezet worden. Indien dit niet meer mogelijk is wordt het materiaal hergeproduceerd en 100% hergebruikt zonder toevoeging van nieuwe materialen. Het aantal keren dat dit mogelijk is wordt geschat op minimaal 25 keer. Dit betekent dat het gebruik is veranderd van kort naar lang cyclisch, de kwaliteit van de vezels in plaats van slechter wordt hetzelfde blijft en de grondstoffen gegarandeerd 1.250 jaar lang gebruikt kunnen worden zonder dat er nieuwe grondstof uit moeder aarde gehaald hoeft te worden.

HERBRUIKBAAR EN 100% CIRCULAIR

Circulair produceren zonder afval. EverUse is een materiaal ontwikkeling van 20 jaar. Vanuit de vezel ontworpen om 100% te kunnen worden hergebruikt. De circulaire productiefaciliteit in Sneek produceert zonder afval waarbij elke isolatieplaat volledig kan worden hergebruikt. Ook het snijverlies, wat normaal een kosten stroom is omdat afval verwerkt moet worden verandert in 15 minuten in een waarde stroom en wordt opnieuw een winstgevende circulaire isolatie plaat.

AFVAL ALS VALUTA

Stilte is goud waard. EverUse neemt als circulaire waardeketen verantwoordelijkheid voor haar hoge kwaliteit cellulose grondstoffen. Dus als u er klaar mee bent, gaan wij er mee door. Als EverUse uit de constructies wordt verwijderd, wordt het gewogen en betalen wij de grondstofwaarde per kilo terug. Is de huidige waarde van het materiaal gestegen ten op zichten van de waarde op het moment van aanschaf dan profiteert u van deze extra opbrengst en ontvangt u dit net als een investering op uw bankrekening. Omdat u met veel liefde heeft gezorgd voor de grondstoffen krijgt u de waardering in plaats van een factuur met te betalen kosten voor het verwerken van afval. Op deze wijze gaan we samen verantwoord om met onze grondstoffen en gooien we niets meer weg. EverUse geeft hiermee als producent concrete invulling aan de wording van de circulaire economie en de realisatie van de afval loze maatschappij.

GRONDSTOFFENBANK VAN WAARDEVOLLE VEZELS EN CO2

Hoge kwaliteit en herbruikbaarheid van de grondstoffen is onderdeel van het circulaire business model. EverUse functioneert als een bank die haar waardevolle grondstoffen in de vorm van isolatiemateriaal tijdelijk uitleent aan organisaties. Als de klant de grondstoffen niet langer kan gebruiken krijgt EverUse deze terug. Daarna zorgen wij er voor dat de EverUse grondstof opnieuw zijn weg vind naar een andere klant in de vorm van vlokken, matten of panelen.

RETOURLOGISTIEK VAN WAARDEVOLLE VEZELS LEVERT DE EINDGEBRUIKER GELD OP

Alle logistieke retourstromen van de herbruikbare grondstof EverUse worden via een netwerk van circulaire HUBS georganiseerd en gecoördineerd. Zo vindt de grondstof op een efficiënte manier de weg terug naar de producent. Eenmaal verwerkt in de eerste circulaire isolatiefabriek ter wereld gaan de gezonde en verantwoorde circulaire producten weer terug naar de markt. Zo is de cirkel rond. We gooien niets meer weg en grondstoffen gaan nooit meer verloren.

GEMAAKT IN HOLLAND

EverUse wordt gemaakt in Nederland. Hiermee produceren wij altijd dicht bij onze klanten, zorgen voor werkgelegenheid en behouden we vakmanschap en innovatie voor de Nederlandse maakindustrie.

Lees meer nieuwsBlog