AFVAL = VALUTA = EVERUSE

AFVAL = VALUTA = EVERUSE
AFVAL = VALUTA = EVERUSE

Ooit bepaalde een kleine groep mensen dat goud de drager zou worden van waarde. Jammer genoeg is dit nooit gedaan voor ons afval. Of toch wel?

Ooit bepaalde een kleine groep mensen dat goud de drager zou worden van waarde. Jammer genoeg is dit nooit gedaan voor ons afval. Hierdoor eindigen bijna alle producten die wij kopen als afval in de zee, vuilstort of de verbrandingsoven. We gooien letterlijk onze grondstoffen weg. Grondstoffen die steeds schaarser, waardevoller en minder toegankelijk worden. De tijd van weggooien is voorbij. De tijd van waardevol afval is aangebroken.

PRODUCTEN GEMAAKT VAN SCHADELIJKE STOFFEN WORDEN NOOIT WAARDEVOL OF CIRCULAIR

Veel van de lineaire producten die wij dagelijks aanschaffen bevatten schadelijke stoffen. Vluchtige organische stoffen zoals FORMALDEHYDE,  inkt of andere schadelijke vezels die zijn verwerkt in producten die gebruikt worden in onze leefomgeving. Deze producten zijn ongezond en zeker niet geschikt voor hergebruik. Het verwerken van deze producten kost onze maatschappij dan ook veel geld.

DE TIJD VAN WAARDEVOL AFVAL IS AANGEBROKEN

Er worden heel veel duurzame nep verhaaltjes verteld over de waarde van producten en grondstoffen. Meestal zijn dit spannende sprookjes over restwaarde en statiegeld. Allemaal stuk voor stuk opslagen bovenop kostprijzen om de afval- en transportkosten te dekken van lineaire producten waarin schadelijke stoffen zijn opgeslagen. De klant betaald zonder het zelf te weten de afvalkosten van het product.  

EVERUSE IS DE GRONDSTOFFENBANK VAN WAARDEVOLLE VEZELS EN CO2

Als je naar een bank toe gaat om goud te leasen staan ze je gek aan te kijken. Goud kan je kopen maar  niet leasen. Als je het weer in wilt wisselen, kan je kijken op de markt wat het waard is en deze waarde krijg je vergoed. Zo werkt het bij EverUse ook! Onze grondstof en producten zijn geld waard en hiermee is een waarde stroom gecreëerd waar voorheen alleen kosten waren. Vanaf nu kan de klant meeprofiteren van de waardestijging van een gezonde grondstof die opgeslagen is in zijn eigen leefomgeving. Je levert EverUse weer in en krijgt de grondstofwaarde uitgekeerd.

GEZONDE GRONDSTOFFEN ALS GEZAMENLIJKE VERANTWOORDELIJKHEID EN INVESTERING

Bij EverUse is de hoge kwaliteit van de grondstoffen onderdeel van een circulair business model. Hierin gebruikt de klant het product en zorgt er goed voor. Als de klant het niet langer kan of wil gebruiken dan levert ze de grondstoffen weer in bij de EverUse Grondstoffenbank in Sneek. Hier wordt het gewogen en krijgt zij de grondstoffenwaarde weer uitgekeerd. Als de waarde in de tijd is gestegen profiteert zij hier ook van. Net als bij een investering of belegging.  

AFVAL = VALUTA

Als producent nemen wij verantwoordelijkheid doordat wij de grondstof ook écht kunnen hergebruiken in onze fabriek in Nederland. Wij zorgen wij er voor dat de EverUse grondstof opnieuw zijn weg vindt naar een andere gebouw in de vorm van vlokken, matten of panelen. We gooien niets meer weg en grondstoffen gaan nooit meer verloren. AFVAL bestaat NIET vanaf nu is afval valuta!

Lees meer nieuwsBlog