Cellulose isolatie bespaart Co2 het hele jaar door

Cellulose isolatie bespaart Co2 het hele jaar door
Cellulose isolatie bespaart Co2 het hele jaar door

U bespaart Co2 met EverUse doordat u Co2 opslaat in uw gebouwen. Én u bespaart nog meer Co2 doordat u uw gebouw goed isoleert.

U bespaart Co2 met EverUse doordat u Co2 opslaat in uw gebouwen. Én u bespaart nog meer Co2 doordat u uw gebouw goed isoleert.

Iedereen wil energie besparen, want een laag energieverbruik betekent een lage Co2 uitstoot. Dat is goed voor ons als land om de klimaatdoelstellingen te kunnen halen. Én het is goed voor uw gebouw, omdat het bijdraagt aan uw duurzaamheidsdoelstellingenen geld bespaart.

U weet dat hierbij wordt gekeken naar de R-waarde van de isolatie. Maar dit is slechts een deel van het verhaal, want de echte winst wordt gepakt door juist ook in de zomer te besparen. Hierbij presteren onze cellulose isolatieproducten veel beter dan de traditionele isolatiematerialen zoals mineralen wol of piepschuim.

Hoge isolatiewaarde; lekker warm in de winter

Cellulose-isolatie heeft met een L-waarde van 0,037 W/ m K,bij een dikte van 20 cm een R waarde van meer dan 5. De R-waarde drukt de warmte weerstand uit. Hoe hoger deze is, des te beter blijft de woning verwarmd. Een R-waarde van 5 is zeer goed en zorgt er dus voor dat de warmte in de woning blijft en niet naar buiten verdwijnt. Dat dit in de praktijk goed werkt, laat de foto in deze post goed zien.

Sterke faseverschuiving: lekker koel in de zomer

Tijdens de winter moet de warmte in uw gebouw blijven, maar in de zomer wilt u deze juist buiten houden. Cellulose-isolatie is hiervoor bij uitstek geschikt, omdat het zeer hoge faseverschuiving heeft.

Vele malen hoger dan mineralen wol (steen- en glaswol) of bijvoorbeeld polystyreen (piepschuim). De faseverschuiving van een isolatiemateriaal wordt uitgedrukt in het aantal uren dat het duurt voor dat warmte (of kou) door het materiaal dingt.

Denk hierbij aan de tijd die de zomerzon nodig heeft om door het geïsoleerde dak de ondergelegen woonlaag op te warmen.Cellulose-isolatie presteert hierbij vele malen beter dan reguliere isolatiematerialen als glas- en steenwol. Met 9 tot 7,5 uur faseverschuiving blijft de woonlaag de gehele warme zomerdag koel. Bij traditionele isolatiematerialen is dit slechts 4 uur.

Wilt u het comfort van uw gebouwen vergroten en de circulaire economie waarmaken? Neem dan contact op voor meer informatie of vraag een offerte aan.

Lees meer nieuwsBlog