Co2 besparen met circulaire cellulose isolatievlokken

Co2 besparen met circulaire cellulose isolatievlokken
Co2 besparen met circulaire cellulose isolatievlokken

Door een gebouw te isoleren met EverUse verander je waardeloos afval in waardevolle gezonde en circulaire omgevingen.

Co2 besparen met een natuurlijke manier van Isoleren

In Noord Amerika, Scandinavië en Europese landen zoals Duitsland, worden cellulose isolatie vlokken veelvuldig toegepast vanwege de klimaatvriendelijke eigenschappen en eenvoudige verwerking. Cellulose is een natuurproduct en heeft alle voordelen die hier bijpassen. Het is biobased, biologisch afbreekbaar en non-toxisch.

Daarnaast maken wij bij EverUse de circulaire cellulose isolatie vlokken van papierafval. Hiermee lossen we ons gezamenlijke afvalprobleem op én zorgen we ervoor dat isolatiegrondstoffen nooit meer afval worden. Wij nemen onze isolatie terug als u er klaar mee bent. Zo slaan we Co2 op in onze gebouwen en dragen we direct bij aan het terugdringen van de Co2-uitstoot.

EverUse INSIDE voor ecologische bouw

De bouwindustrie is één van de meest vervuilende industrieën ter wereld. Alleen al het maken van cement zorgt voor 9% van onze totale Co2-uitstoot, bijna drie keer zoveel als de luchtvaart. Het antwoord hierop is ecologisch bouwen met hout. Door houten elementen gevuld met EverUse te gebruiken voor de bouw van onze gebouwen, creëren we een voorraad hoogwaardige grondstoffen voor toekomstige generaties. Wanneer de gebouwen niet langer nodig zijn, of aangepast moeten worden, kunnen alle materialen mee in de transitie of op naar een volgende bestemming.

De waarden van EverUse circulaire isolatie vlokken

  • Creëer geluidsdichte wanden: cellulose isolatie heeft een thermische en akoestische isolatie werking waardoor geluidsoverlast en hitte en kou verleden tijd zullen zijn.
  • Cellulose heeft een zeer lage warmteoverdracht van buiten naar binnen. Hierdoor zal het bij het gebruik van cellulose isolatiemateriaal veel langer duren voordat een ruimte of gebouw opwarmt bij warme buitentemperaturen
  • Cellulose isolatiemateriaal is geurloos, heeft een zeer lange levensduur en is geschikt voor hergebruik.
  • Cellulose isolatie is in staat om tot 30% van zijn gewicht in water op te nemen, wat het risico op condensatie en vocht in muren beperkt
  • Cellulose wekt geen irritatie op zoals jeuk

Samen maken we de afvalberg kleiner en de circulaire economie een realiteit

Door een gebouw te isoleren met EverUse verander je waardeloos afval in waardevolle gezonde en circulaire omgevingen. Zo kan je met het gebouw aantoonbaar een bijdrage leveren bij de realisatie van de afval loze maatschappij en wording van de circulaire economie.

Lees meer nieuwsBlog