Co2 opslaan en geld besparen met onze circulaire, akoestische voorzetwand

Co2 opslaan en geld besparen met onze circulaire, akoestische voorzetwand
Co2 opslaan en geld besparen met onze circulaire, akoestische voorzetwand

Met het EverUse isolatiesysteem bouw je in de helft van de tijd een ontkoppelde, akoestische voorzetwand. Zo bespaar je op arbeidskosten, verhoog je de isolatiewaarde van het gebouw én sla je Co2 op.

Naast ons circulaire isolatie materiaal bieden we ook ons circulaire isolatiesysteem. Met dit systeem bouw je in de helft van de tijd een ontkoppelde, akoestische voorzetwand. De losse panelen worden als lego opgestapeld en direct tegen de muur bevestigd. Zo bespaar je op arbeidskosten, verhoog je de isolatiewaarde van het gebouw én sla je Co2 op.

Zo werkt het

In deze werkinstructie laten we stap voor stap zien hoe het systeem werkt.


Plaatsen in helft van de tijd

Normaal worden voorzetwanden altijd opgebouwd door de muur uit te rachelen. Nadat de rachels zijn geplaatst, worden de tussenruimten geïsoleerd en vervolgens wordt de muur dichtgezet met gips. Met jet EverUse isolatiesysteem wordt het isolatiemateriaal met afwerking erop, direct op de muur bevestigd. Hierdoor isoleer je een dakkap of plaats je een voorzetwand in de helft van de tijd. Dat vermindert de overlast voor de bewoners of gebruikers en het bespaart arbeidskosten.

Thermisch en akoestisch in één

De voorzetwand zorgt voor een goede thermische isolatie. Dankzij de goede lambda waarde van cellulose (0.037) wordt de warmte binnen gehouden. Én dankzij de superieur akoestische isolatie van EverUse wordt geluid tegen gegaan. EverUse presteert op geluidsabsorptie en -isolatie bijna twee keer zo goed als traditioneel isolatiemateriaal. Met een relatief dunne voorzetwand is het lawaai van buiten of van de buren verdwenen.

Co2 opslag

EverUse is circulair isolatiemateriaal gemaakt van papierafval. Ons papier bestaat uit cellulose vezels die ooit zijn gewonnen uit hout. Dat betekent dat de Co2, die de boom gebruikt om te groeien, in het materiaal zit opgeslagen. Bij papierrecycling gaat dit binnen twee jaar de verbrandingsoven in. Met EverUse sla je Co2 voor decennia op in het gebouw. En mocht het weer vrijkomen, dan nemen wij het terug in onze fabriek in Sneek en maken we er weer opnieuw isolatiemateriaal van. Zo behouden we de waarde van onze grondstoffen en verkleinen we de Co2 emissie.

Wilt u het comfort van uw gebouwen vergroten en de circulaire economie waarmaken? Neem dan contact op voor meer informatie of vraag een offerte aan.

 

Lees meer nieuwsBlog