Cradle to Cradle gecertificeerde materialen van EverUse en EKOTEX scoren hoog bij LEED certificering van gebouwen in Nederland.

Cradle to Cradle gecertificeerde materialen van EverUse en EKOTEX scoren hoog bij LEED certificering van gebouwen in Nederland.
Cradle to Cradle gecertificeerde materialen van EverUse en EKOTEX scoren hoog bij LEED certificering van gebouwen in Nederland.

EverUse en EKOTEX zijn een samenwerking gestart om het architecten, ontwerpers en aannemers eenvoudiger te maken om aan de hoge verwachtingen van opdrachtgevers te voldoen ten aanzien van gezonde en circulaire producten en de strenge eisen van LEED.

In Nederland worden gebouwen steeds vaker gecertificeerd volgens LEED. LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) is het meest toegepaste evaluatie- en certificatiesysteem ter wereld waarmee de duurzaamheidsprestatie van gebouwen bepaald kan worden. Beschikbaar voor vrijwel alle soorten bouwprojecten, van nieuwbouw, renovatie, afbouw tot beheer en onderhoud. LEED beoordeelt op: ‘ontwikkeling van duurzame locaties’, ‘waterbesparing’, ‘energie-efficiëntie’,‘materiaalselectie’, ‘kwaliteit van de binnen omgeving’, ‘innovatie’ en ontwerpen ‘regionale prioriteit’. Het raamwerk om gezonde, zeer efficiënte en kostenbesparende groene gebouwen te creëren.

LEED erkent Cradle to Cradle

LEED kent credits en punten toe aan Cradle to Cradle gecertificeerde producten die worden gebruikt in gebouwen. Cradle to Cradle producten zijn grondig onderzocht en voldoen aan zeer strenge eisen  op vijf gebieden. Veilig en gezond materiaalgebruik – hergebruik van materialen – hernieuwbare energie en CO2 management –verbetering waterkwaliteit – sociale aspecten. Het product moet duurzaam geproduceerd worden en weer als grondstof kunnen worden gebruikt in een  biologische of technische kringloop. 

Kant en klaar Cradle to Cradle systeem

EverUse en EKOTEX zijn een samenwerking gestart om het architecten, ontwerpers en aannemers eenvoudiger te maken om aan de hoge verwachtingen van opdrachtgevers te voldoen ten aanzien van gezonde en circulaire producten en de strenge eisen van LEED. De modulaire isolatie panelen van EverUse afgewerkt met EKOTEX verf voldoen direct aan deze strenge eisen. Dit kant-en-klare systeem is gemakkelijk aan te brengen en bestaat volledig uit C2C gecertificeerde producten.  Ze bevatten dus geen toxische stoffen, formaldehyde en zijn VOC-vrij.

C2C is Maximum Health en Zerowaste

Wil je op een eenvoudige en verantwoorde wijze de maximale score bereiken bij LEED certificering gebruik dan de kant en klare oplossingen van EverUse en EKOTEX.    

Lees meer nieuwsBlog