Duurzaam isoleren met natuurlijke grondstoffen

Duurzaam isoleren met natuurlijke grondstoffen
Duurzaam isoleren met natuurlijke grondstoffen

Nederland staat voor een uitdaging; veel bouwen met een lage impact op het milieu. Dat lijkt een onmogelijke opgave. En toch is het mogelijk. Als we maar anders durven te kijken. Een voorbeeld hiervan is duurzaam isoleren.

Nederland staat voor een uitdaging; veel bouwen met een lage impact op het milieu. Dat lijkt een onmogelijke opgave. En toch is het mogelijk. Als we maar anders durven te kijken. Een voorbeeld hiervan is duurzaam isoleren.

Duurzaam isoleren moet kwaliteit geven voor de lange termijn

Bij duurzaam isoleren moet je denken aan veel factoren. Voorde hand liggend is dat de isolatie duurzaam is in gebruik, oftewel het moet lang meegaan. Het heeft absoluut geen zin om isolatie aan te brengen die regelmatig vervangen moet worden. Kies dus bij duurzame isolatie niet voor trends of hypes, maar ga in zee met producenten die alle certificaten op orde hebben én ervaring in de markt op hebben gedaan.

Duurzame isolatiematerialen hebben geen negatieve impact op de wereld

Daarnaast moet gekeken worden naar de impact die het isolatiemateriaal maakt op onze wereld. Bij EverUse maken we ons isolatiemateriaal van afval. Wij voorkomen dat we de aarde uitputten door telkens ruwe grondstoffen te delven, zoals gebruikelijk is bij andere producten. Én dat proces blijven we herhalen. EverUse wordt nooit meer afval. Wij nemen het product terug en maken er zelf binnen 15 minuten een nieuw isolatieproduct van. Waar het afvoeren van traditionele isolatiematerialen geld kost, omdat er geen goede mogelijkheid is voor hergebruik, levert EverUse geld op. Duurzaam isoleren is dus ook goed voorde business case. Zo wordt duurzaam isoleren een gesloten loop die geen negatieve impact heeft op de wereld.

Duurzaam productieproces randvoorwaarde voor duurzaam isoleren

Tot slot is het belangrijk om te kijken naar het productieproces van het isolatiemateriaal. Hoeveel energie, water en gifstoffen komen te pas aan de productie. Isoleren doen we vaak om energie te besparen en daarmee de uitstoot van Co2 terug te dringen. Maar hoe duurzaam isoleren we als het maken van isolatieproducten enorm veel energie kost? Niet natuurlijk. De productie van EverUse kost relatief weinig energie en levert daardoor weinig Co2 uitstoot op. Sterke nog, gemeten over het hele productieproces heeft EverUse een negatieve Co2 uitstoot. Één kilo EverUse slaat netto één kilo Co2 op. Neem dit soort informatie nooit zomaar voor waar aan. Ook in de wereld van duurzaam isoleren zijn er objectieve instanties die keuren. In het geval van EverUse hebben wij het Cradle to Cradle certificaat mogen ontvangen, doordat wij schoon en duurzaam produceren.

EverUse is pionier in duurzaam isoleren

EverUse maakt circulair isolatiemateriaal van afval. Onze producten worden gebruikt in de woningbouw en utiliteitsbouw bij zowel renovatie als nieuwbouw. Daarnaast ontwikkelen we met diverse partners circulaireproducten zoals wanden, deuren en akoestische panelen. Tevens bracht EverUse in2019 de eerste circulaire isolatievlokken met een C2C certificaat op de markt.Hiermee willen wij een sterke partner zijn voor alle partijen die duurzaam willen isoleren.

Voor vragen kunt u on altijd bereiken. Wij kunnen u ook in contact brengen met kundige verwerkers van ons duurzame isolatiemateriaal.

Lees meer nieuwsBlog