EverUse biobased sandwich panelen onderdeel van geopend biobased tiny house Emmen

EverUse biobased sandwich panelen onderdeel van geopend biobased tiny house Emmen
EverUse biobased sandwich panelen onderdeel van geopend biobased tiny house Emmen

Deze week is het eerste Agrobased / Biobased tiny house van Nederland geopend in Emmen. Dit bijzondere huis is volledig gemaakt van materialen gebaseerd op biomassa.

Deze week is het eerste Agrobased / Biobased tiny house van Nederland geopend in Emmen. Dit bijzondere huis is volledig gemaakt van materialen gebaseerd op biomassa. Hiermee laten alle betrokken partijen zien dat het mogelijk is om fossiele materialen achter ons te laten en een transitie te maken naar biobased bouwen.

Akoestische binnenwanden van nieuwe EverUse sandwich panelen

EverUse heeft samen met Plantics een innovatief sandwichpaneel ontwikkeld voor het tiny house. Door de buitenlaag van de EverUse Circulaire Isolatieplaat te impregneren met de biobased hars van Plantics ontstaat er een hard oppervlakte. Dit geeft de plaat de constructieve waarde van een sandwichpaneel.

Doordat het oppervlakte poreus blijft, kunnen geluidsgolven in het materiaal trekken. Hiermee blijft de uitzonderlijke, akoestische prestatie van EverUse intact. Bij het binnenlopen van het tiny house valt direct de aangename akoestiek op. Er is geen nagalm en ook tussen de ruimten is nauwelijks geluidsoverdracht.

De EverUse/Plantics panelen zijn biobased en worden ook weer hergebruikt aan de het einde van de levensduur. Daarnaast sla je in 1 kilo van het product ook 1 kilo Co2 op. Dit maakt het tiny house naast biobased, ook circulair. En het gebouw draagt bij aan onze klimaatdoelstelling om de Co2 uitstoot radicaal terug te dringen.

Samen met Kuipers en Koers bouw is een slimme wandconstructie ontwikkeld om de panelen met biobased profielen in elkaar te klikken.

Onderdeel van Duits/Nederlands samenwerking ‘Bio economie for non food’

Het project is onderdeel van een grensoverschrijdende samenwerkingen om de transitie naar de biobased economie te versnellen en wordt mede mogelijk gemaakt door de EU en diverse Duitse en Nederlandse provincies.

Dankzij dit soort samenwerkingen met koplopers die hun nek uitsteken, maken we een nieuwe, circulaire economie mogelijk. Waarin we niet langer onze aarde uitputten, maar een afvalvrije samenleving creëren vol gezonde, waardevolle producten en gebouwen.

 

 

Lees meer nieuwsBlog