EverUse circulair business model spraakmakend onderwerp op congres Duurzaam Gebouwd

EverUse circulair business model spraakmakend onderwerp op congres Duurzaam Gebouwd
EverUse circulair business model spraakmakend onderwerp op congres Duurzaam Gebouwd

Alles begint met een gezond en verantwoord business model. Afvalkosten veranderen in grondstof waarde. De klant ontvangt na het gebruik van EverUse in plaats van een factuur weer klinkende euro’s op haar rekening.

Het Duurzaam Gebouwd Congres wordt al een decennium lang georganiseerd door Duurzaam Gebouwd, in samenwerking met diverse provincies. Deelnemers aan de tiende editie kunnen rekenen op het maken van waardevolle verbindingen, om de volgende stap te zetten in de (regionale) verduurzaming.

It Giet Om staat op 14 februari centraal tijdens het Duurzaam Gebouwd Congres 2019. Maar wat houdt dit eigenlijk in? Waar richt de provincie Fryslân zich de komende periode op en welke thema’s krijgen volop aandacht?

Circulariteit is het eerste onderwerp waarop het congres zich richt. Het sluiten van kringlopen en het gebruiken van afval voor nieuwe producten vormt een belangrijke pijler om Fryslân te verduurzamen.

Een organisatie die al klaar is voor de circulaire economie is EverUse. Met de eerste circulaire isolatiefabriek ter wereld heeft Friesland een primeur. Het Cradle to Cradle gecertificeerde isolatiemateriaal word gemaakt in Sneek. Vanuit papier afval wordt het EverUse isolatie materiaal geupcyled. Het is daarmee een 100% made in Holland product met een negatieve CO2 footprint.

Circulair ondernemen gaat over verantwoordelijkheid en gezondheid vinden ze bij EverUse. Het circulaireproduct is vrij van schadelijke vezels en giftige stoffen als formaldehyde en inkt. Maar alles begint bij een gezond en werkend business model. Je kan niet zeggen dat je circulair bent als je geen waardestroom creëert. De creatie van waarde is het geheim van het circulaire business model van EverUse. Zo veranderen zij afval kosten in grondstof waarde en ontvangt de klant aan het einde van de gebruiksduur in plaats van een factuur weer klinkende euro’s op haar rekening.

Wilt u geïnspireerd raken of meedoen aan de transitie naar een circulaire economie en afval loze maatschappij. Wij verwelkomen u graag in zaal Prague van 15:50 tot 16:25.

Lees meer nieuwsBlog