EverUse en EKOTEX samen groot succes op Building Holland 2019 met Cradle to Cradle totaal oplossing

EverUse en EKOTEX samen groot succes op Building Holland 2019 met Cradle to Cradle totaal oplossing
EverUse en EKOTEX samen groot succes op Building Holland 2019 met Cradle to Cradle totaal oplossing

Samen is onze missie om er voor te zorgen dat iedereen gezond en circulair kan gaan bouwen. Door onze samenwerking voorkomen wij dat herbuikbare grondstoffen onbedoelt als afval eindigen in de verbrandingsoven.

Op Building Holland 2019 lanceerden EverUse circulaire isolatie en EKOTEX wandafwerking een innovatieve Cradle to Cradle totaal oplossing. Wij willen circulair isoleren op een makkelijke manier voor iedereen toegankelijk maken. Zo bouwen we met zijn allen aan gezonde omgevingen waarbij het behoud van herbruikbare grondstoffen geborgd is. Onze omgeving word een gezonde bank van grondstoffen.

Verkeerde combinatie verontreinigt herbruikbare grondstoffen

Als een gezond product zonder toxische en vluchtige stoffen gecombineerd wordt met een ongezond product waarin deze stoffen wel zitten, dan kunnen de grondstoffen door verontreiniging aan het einde van de gebruiksduur niet meer hergebruikt worden. Ze eindigen dan als afval in de verbrandingsoven en kosten de maatschappij geld.

Circulair wordt kinderspel met de Cradle to Cradle totaal oplossing

Door samen een totaaloplossing aan te bieden en goede voorlichting te geven wordt circulair bouwen kinderspel. Als u de instructies op de producten volgt bouwt u snel en eenvoudig een gezonde omgeving.

Razend snel, gezond en verantwoord isoleren

Voorzetwanden en dakisolatie. Met het modulair paneel bouwt u razend voorzetwanden of isoleert u het dak zowel thermisch als akoestisch. Het is net als lego blokken stapelen.Met het slimme systeem bouw je 50% sneller dan traditioneel met uitraggelen het geval is. Het innovatieve ophangsysteem zorgt voor ontkoppeling waardoor de akoestische performance ongeëvenaard is. Doordat er geen directe verbinding is tussen de platen in combinatie met de wollige structuur van de EverUse cellulose vezels wordt het geluid volledig geabsorbeerd.

Grondstofwaarde aan het einde van de gebruiksduur in plaats van afvalkosten

Aan het einde van de gebruiksduur levert u de circulaire producten weer in bij EverUse of EKOTEX en krijgt u de grondstofwaarde in euro’s uitgekeerd. Hier wordt in 15 minuten weer opnieuw een circulair isolatie product van gemaakt waarna deze weer word toegepast in een ander bouwproject.

Samen nemen we verantwoordelijkheid voor onze grondstoffen

Als iedereen zijn koopkracht als daadkracht gebruikt en gezonde en circulaire toepassingen gebruikt worden ontstaat de circulaire economie vanzelf en kunnen we beginnen met verantwoordelijkheid nemen voor onze gezamenlijke grondstoffen.

Lees meer nieuwsBlog