Robuusteiken Ecologische Bouwelementen met EverUse INSIDE reduceert CO2 en geluid

Robuusteiken Ecologische Bouwelementen met EverUse INSIDE reduceert CO2 en geluid
Robuusteiken Ecologische Bouwelementen met EverUse INSIDE reduceert CO2 en geluid

CO2 neutrale schuurwoning vanaf nu leverbaar met EverUse INSIDE. Unieke samenwerking reduceert CO2 en geluid.

EverUse INSIDE is het samenwerkingsprogramma van EverUse voor de ontwikkeling van circulaire waarde ketens. De EverUse technologie verduurzaamd bestaande oplossingen en creëert waarde op het gebied van gezondheid, geluid, herbruikbaarheid en reduceren van CO2. Daarnaast veredelen alle andere positieve eigenschappen van het materiaal de standaard lineaire isolatie oplossingen tot topkwaliteit circulaire isolatieproducten.

CO2 NEUTRALE SCHUURWONING VANAF NU LEVERBAAR MET EVERUSE INSIDE

Samen met Robuusteiken Ecologische Bouwelementen gaan we bouw groener te maken! De CO2-neutrale schuurwoning is vanaf nu leverbaar met EverUse INSIDE. De waardevolle grondstof van EverUse wordt beschermd opgeslagen in de modulaire houten HSB bouwelementen van Robuusteiken.

CO2 WORDT OPGESLAGEN IN DE WONING EN REDUCEERT FOOTPRINT

EverUse is gemaakt van papier en kartonafval = cellulose = CO2. Het wordt als CO2 opgeslagen in de woning. EverUse heeft een negatieve CO2 footprint van -1 kg CO2/kg product en draagt hiermee wezenlijk bij aan de reductie en opslag van CO2. De rekensom: in de schuurwoning van 675 m3 zit ongeveer 38.000 kg hout, EverUse isolatie en riet verwerkt. Opslag aan C-atomen voor ongeveer 136.800 kg CO2. Hiervan kan een gezin met een gemiddelde CO2-productie (8.000 kg/jaar) zeventien jaar CO2-neutraal leven.

MET EVERUSE GEEN LAST MEER VAN GELUID

Daarnaast presteert de woning op geluidsabsorptie en geluidsisolatie bijna twee keer zo goed als traditioneel isolatiemateriaal. Overlast door omgevingsgeluiden van snelwegen, vliegtuigen, treinen en buren behoren tot het verleden.

Lees meer nieuwsBlog