EverUse introduceert circulaire isolatievlokken

EverUse introduceert circulaire isolatievlokken
EverUse introduceert circulaire isolatievlokken

EverUse maakt nu ook cellulose isolatievlokken om te blazen. Voor klanten die circulaire en gezonde gebouwen willen realiseren met een minimale Co2 footprint. De vlokken bieden alle voordelen van de EverUse isolatieplaten met het gemak van blazen.

Eenvoudig na-isoleren en vullen

De circulaire isolatieplaten van EverUse zijn zeer populair sinds de introductie, dankzij de onderscheidende thermische- en akoestische eigenschappen. Ze worden breed ingezet voor akoestische baffles, meubilair, deuren, wanden, dakkappen en gevels. Uit de markt kregen wij het afgelopen jaar steeds vaker de vraag naar circulaire isolatievlokken. Er is namelijk niet altijd ruimte om de isolatieplaten aan te brengen in productie of op locatie. Denk aan na-isolatie bij renovatie, maar ook aan het vullen van prefabpanelen.

Met succes hebben we de afgelopen periode gewerkt aan onze circulaire isolatievlokken. RobuustEiken is inmiddels als eerste bouwer al overgestapt op dit product. Samen bundelen we de krachten om de bouw groener en meer circulair te maken.

Verlaag de Co2 footprint van uw gebouw

EverUse gebruikt papierafval als grondstof. Papier wordt volledig gemaakt van natuurlijke vezels uit bomen en planten. Deze slaan van nature Co2 op in hun biomassa. Deze biomassa vormt de basis voor ons product. Omdat wij geen ruwe grondstoffen verwerken, maar gebruik maken van een afvalstroom die al verwerkt is, besparen we ook in het productieproces enorm op uitstoot. Dat betekent dat je met elke ton EverUse die je inblaast, één ton Co2 reduceert.

Deze enorme Co2 reductie staat nog los van de besparing die u realiseert, doordat u minder energie nodig heeft voor het verwarmen en koelen van uw gebouwen. Én de besparing is nog groter wanneer u het vergelijkt met de traditionele isolatie producten. Isoleren met EverUse draagt dus bij aan de klimaatdoelstellingen en de duurzaamheidsambitie van uw organisatie.

Gezond en met grondstofwaarde dankzij onze kwaliteit

EverUse circulaire isolatievlokken zij niet te vergelijken met ander blaasmateriaal. Wij selecteren bewust op schone afvalstromen voor onze grondstof. Niet besmet met inkt, zonder schadelijke vezels en zonder toegevoegde formaldehyde. Dit zorgt voor een kwalitatief beter, milieubewuster en veel gezonder product. Het Cradle-2-Cradle certificaat is hiervan het bewijs.

Onze kwaliteit zorgt ervoor dat u zuivere cellulose opslaat in uw gebouw. Een grondstof die zijn waarde behoud óf in waarde stijgt. Dus als u er klaar mee bent, gaan wij er mee door. Wanneer EverUse weer uit de gebouwen en wanden komt, wordt het in Sneek gewogen en betalen wij de grondstofwaarde per ton terug. Wij nemen als producent verantwoordelijkheid voor de grondstoffen, doordat we onze eigen isolatieproducten ook écht kunnen hergebruiken in onze fabriek in Nederland.

Neem met uw organisatie ook een concrete stap om de bouw groener en meer circulair te maken. Doe meer met de koplopers en stap over op een écht circulair product, dat bijdraagt aan de duurzame ambities van uw organisatie en uw klanten.

Lees meer nieuwsBlog