EverUse isolatiemateriaal in TU Delft & MOR’s duurzaamste appartement ter wereld

EverUse isolatiemateriaal in TU Delft & MOR’s duurzaamste appartement ter wereld
EverUse isolatiemateriaal in TU Delft & MOR’s duurzaamste appartement ter wereld

Vanuit de TU Delft heeft het dreamteam van MOR, Modular Office Renovation, twee jaar gewerkt aan het meest duurzame appartement ter wereld en heeft EverUse gekozen als isolatiemateriaal voor dit project.

EverUse isolatiemateriaal in TU Delft & MOR’s duurzaamste appartement terwereld

Vanuit de TU Delft heeft het dreamteam van MOR, Modular Office Renovation, twee jaar gewerkt aan het meest duurzame appartement ter wereld. Dit appartement is gemaakt met de beste circulaire materialen om ons woningtekort op te gaan lossen op een klimaat positieve manier. Het multidisciplinaire team van meer dan 50 studenten en 30 ingenieurs en professoren heeft EverUse gekozen als isolatiemateriaal voor dit project.

De challenge

MOR staat voor Modular Office Renovation en is bedacht om twee problemen in één keer op te lossen. Aan de ene kant moeten er voor 2030 nog 1 miljoen woningen worden gebouwd. Aan de andere kant hebben we een over schot aan kantoorruimten met een laag energie label. MOR gaat kantoren renoveren naar energie efficiënte en betaalbare huizen met een positieve impact op het milieu en verwaarloosbare Co2 uitstoot.

Onderdeel van de Solar Decathlon Europe 2019

De Solar Decathlon Europe 2019 (SDE19) is een internationale competitie voor universiteiten van over de hele wereld. De wedstrijd daagt studententeams uit om een volledig functionerend huis te ontwerpen, bouwen en exploiteren dat is ontworpen volgens de hoogste normen van duurzaamheid en circulariteit.

Tijdens de wedstrijd wordt elk huis beoordeeld op 10 criteria, waaronder architectuur, engineering & constructie,energie-efficiëntie en economische haalbaarheid.

Op dit moment vindt de opbouw van de huizen in Hongarije plaats. Gedurende de maand juli zullen alle gebouwen worden beoordeeld door dejury.

Gebouwen als oplossing voor onze duurzaamheidsuitdaging

EverUse is door het team van de TU Delft geselecteerd als beste isolatie materiaal voor dit appartement. Natuurlijk vanwege de thermische en akoestische isolerende werking, maar ook vanwege de circulariteit. Met één ton EverUse sla je één ton Co2 op in je gebouw. Daarnaast wordt EverUse gemaakt van geupcycled papierafval en 100% hergebruikt in onze fabriek in Sneek.

Dankzij deze bijzondere eigenschappen helpt EverUse mee om het appartement van MOR te bouwen als een grondstoffen bank. De opslag plek voor onze waardevolle materialen met een oneindig leven.

Lees meer nieuwsBlog