EverUse opent eerste circulaire isolatie fabriek van Nederland.

EverUse opent eerste circulaire isolatie fabriek van Nederland.

PERSBERICHT – Sneek, 1 november 2017. Na vijf jaar investeren en ontwikkelen opent EverUse haar deuren in Sneek. EverUse maakt circulaire isolatie van papierafval in Nederland. De producten van EverUse mogen niet worden weggegooid, want alle grondstoffen worden volledig opnieuw gebruikt. Het isolatie materiaal blinkt niet alleen uit in duurzaamheid, maar scoort ook als beste in de markt op geluidsabsorptie dankzij de wollige structuur van het materiaal. Doordat de fabriek in Sneek ook schoon produceert ontving het materiaal de Cradle to Cradle certificering.

Innovatief product van afval

EverUse brengt deze week een innovatief bouwmateriaal op de markt. Dit circulaire isolatiemateriaal wordt volledig van papier afval gemaakt. Daarmee komt de droom van de oprichters uit. Zij zagen dat elke Nederlander jaarlijks 70 kilo papier weggooit en stelde zich de vraag: wat als oud papier geen afval wordt, maar wordt geupcycled naar een circulair product dat je nooit meer weggooit? EverUse wil bijdragen aan een afval loze maatschappij met uitsluitend hoogwaardige producten. Daarom heeft het bedrijf vijf jaar geïnvesteerd en ontwikkeld om een circulaire isolatiemat op de markt te brengen. Zo neemt EverUse het voortouw in het terugbrengen van waardevolle materialen in onze gebouwen.

Gezond en natuurlijk

EverUse wordt gemaakt van natuurlijke, cellulose vezels. Daarom zijn de materialen zacht voor je huid en niet schadelijk voor de luchtwegen. Dit maakt het product uitermate geschikt voor duurzame en gezonde gebouwen. Want de circulaire isolatiematten dragen bij aan de gezondheid van de verwerkers en de eindgebruikers.

Gezond Verboden weg te gooien

De fabriek in Sneek is ontworpen om elke mat volledig te kunnen hergebruiken. Doordat de producten kwalitatief hoogwaardig en vormvast zijn, kunnen deze opnieuw worden gebruikt in een andere constructie. Echter, als ze niet meer worden gebruikt, moeten de producten worden ingeleverd, want EverUse blijft eigenaar van de grondstof. Zo kan het bedrijf echt verantwoordelijkheid nemen en wordt er nooit meer iets weggegooid.

Made in Holland

EverUse producten worden in Nederland gemaakt. Dat verlaagt de CO2 footprint doordat er minder transport nodig is. ‘Wat ons betreft is lokale productie een essentieel onderdeel van de circulaire economie. En wij zijn trots dat we zo de werkgelegenheid in Nederland stimuleren.’ Aldus Martijn Vinke, directeur bij EverUse. EverUse heeft de plannen voor de volgende Nederlandse fabrieken al klaar.

Cradle to Cradle en CO2 footprint

EverUse heeft het Cradle to Cradle certificaat ontvangen. Zowel het product als de fabriek voldoen aan de hoge eisen die worden gesteld aan duurzame producenten. Hiermee sluit het product goed aan bij de toenemende vraag naar circulaire producten. Dat wordt nog extra ondersteunt, doordat de producten worden gemaakt van afval en een negatieve CO2 footprint hebben. Het gebruik draagt dus bij aan de CO2- en duurzaamheidsdoelstellingen van organisaties.

Lees meer nieuws