GEEN GIF MEER IN ONZE OMGEVING!

GEEN GIF MEER IN ONZE OMGEVING!
GEEN GIF MEER IN ONZE OMGEVING!

Samen werken wij aan bouwoplossingen die gezond, verantwoord en herbruikbaar zijn. Het eerste gezamenlijke Cradle to Cradle product systeem wat het verschil maakt is het Modulaire Isolatie Paneel.

Wat hebben een producent van Cradle to Cradle isolatie en verf met elkaar gemeen? Vanuit een intrinsieke motivatie willen zij samen gezonde omgevingen maken waarbij het welzijn van mensen centraal staat. Hierbij staat het gebruik van verantwoorde materialen en het creëren van continue kringlopen in een circulaire economie voorop.

Een missie om het aanbrengen van giftige stoffen in onze omgeving te stoppen.

Marc van der Heijden van EverUse en Victor Franke van Ekotex Graphenstone zijn samen op een missie om het aanbrengen van giftige stoffen in onze omgeving te stoppen. Elke dag worden mensen blootgesteld aan stoffen waarvan we weten dat ze giftig en schadelijk zijn voor de gezondheid. We weten het, we lezen het regelmatig in het nieuws maar wat doen we er nou echt aan om dit te veranderen?

Vaak gaat in de praktijk goedkoop toch voor op gezondheid.

We stellen verwerkers en de klanten voor wie we iets maken bewust bloot aan stoffen als formaldehyde, schadelijke vezels, PVC, inkt en andere toxische en carcinogene stoffen. Dit goedkope en onverantwoorde koopgedrag en de blootstelling aan deze stoffen leidt tot torenhoge medische kosten, rechtszaken, schadevergoedingen en menselijk leed.

Tijd om betrokkenheid te tonen en verantwoordelijkheid te nemen. Ons gedrag radicaal te veranderen. Stoppen met het verschuilen achter papieren werkelijkheden en  processen. Dit moet stoppen en wel vandaag!

Samen werken aan bouwoplossingen die gezond, verantwoord en herbruikbaar zijn.

Het eerste gezamenlijke Cradle to Cradle product wat bij renovatie en na-isolatie het verschil gaat maken is het Modulaire Isolatie Paneel van EverUse. Voorzetwanden en dakisolatie.Met het modulair paneel kunt u razend snel thermisch en akoestisch  isoleren. Het is net als LEGO blokken stapelen.Met het slimme systeem bouw je 50% sneller dan traditioneel het geval is. Het innovatieve ophangsysteem zorgt voor ontkoppeling waardoor de akoestische performance ongeëvenaard is. Doordat er geen directe verbinding is tussen de platen in combinatie met de wollige structuur van de EverUse cellulose vezels wordt het geluid volledig geabsorbeerd.

Aan het einde van de gebruiksduur weer terug gaan naar de producent om her te gebruiken.

Als de modulaire elementen geplaatst zijn moeten de panelen ook gezond afgewerkt worden.Dit is erg belangrijk omdat de gebruikte materialen aan het einde van de gebruiksduur weer terug gaan naar de producent om her te gebruiken. Met de Cradle to Cradle en 100% recyclebare verf sluiten we naadloos op elkaars visie aan en blijft de complete oplossing gezond, veilig en herbruikbaar. De verf heeft unieke eigenschappen door het mineraal Grafeen wat 200 keer sterker is danstaal, 1000 keer beter geleidt dan koper en het is best in class als het gaat over thermische geleiding. Daarnaast bespaart het 8,5 kg CO2 per m2 schilderwerk!

Met uw koopkracht actief bijdragen aan het toepassen van gezonde materialen en verantwoord omgaan met onze grondstoffen.

Samen maken wij een waardevol circulair product systeem wat geen giftige stoffen bevat en volledig kan worden hergebruikt. U kunt met uw koopkracht actief bijdragen aan het toepassen van gezonde materialen en verantwoord omgaan met onze grondstoffen. Uw woning,kantoor of school gebouw wordt een waardevolle grondstoffen bank. En als u het niet meer gebruikt geeft u het aan ons terug en krijgt u de grondstofwaarde in euro’s terug betaald. Wij maken van een EverUse plaat weer een EverUse plaat zonder gebruik te maken van nieuwe grondstoffen. Samen maken we de afvalberg kleiner, het comfort in uw gebouw groter en gaan onze grondstoffen nooit meer verloren.


Lees meer nieuwsBlog