#GREENGRIDZ MET EVERUSE INSIDE EERSTE 100% BIOBASED AKOESTISCHE PANEEL TER WERELD GEMAAKT VAN AFVAL

#GREENGRIDZ MET EVERUSE INSIDE EERSTE 100% BIOBASED AKOESTISCHE PANEEL TER WERELD GEMAAKT VAN AFVAL
#GREENGRIDZ MET EVERUSE INSIDE EERSTE 100% BIOBASED AKOESTISCHE PANEEL TER WERELD GEMAAKT VAN AFVAL

Dankzij de wollige structuur wordt geluid zeer goed geabsorbeerd en geïsoleerd zowel bij hoge als lage frequenties. 100% absorptie bij 4 cm dikte.

Na 20 jaar materiaal ontwikkeling werd de EverUse fabriek twee jaar geleden officieel geopend door ZKH Willem Alexander. Het startschot voor de eerste circulaire isolatiefabriek te wereld. Het doel was compromisloos, op industriële wijze impact maken bij de realisatie van de afval loze maatschappij en wording van de circulaire economie. In Sneek zie je de circulaire economie draaien!

DE WERELD VERANDEREN DOE JE NIET ALLEEN!

Samenwerking met andere toonaangevende Nederlandse producenten om circulaire oplossingen naar de markt te brengen is belangrijk in de ontwikkeling van onze visie en doelstellingen. EverUse INSIDE is het samenwerkingsprogramma van EverUse voor de ontwikkeling van circulaire waarde ketens. De EverUse technologie verduurzaamd bestaande isolatie oplossingen op het gebied van gezondheid, herbruikbaarheid, reductie en opslag van CO2. Daarnaast veredelen alle andere positieve eigenschappen van het materiaal de standaard lineaire isolatie oplossingen tot topkwaliteit isolatieproducten. Door best in class geluidisolatie en absorptie, thermische eigenschappen, vochtregulatie en fase verschuiving is EverUse een gezonde en verantwoorde keuze als het gaat om professioneel circulair isoleren.

AKOESTISCH PANEEL #GREENGRIDZ EVERUSE IS NEXT LEVEL CIRCULAIR EN BEST IN CLASS QUA PERFORMANCE

De akoestische panelen tussen bureaus moeten uitmuntend functioneren. Het is belangrijk als er veel mensen in een open ruimte werken dat het geluid maximaal geabsorbeerd word. Zo krijg je een akoestisch comfort waarbij mensen ongestoord kunnen werken. Dankzij de wollige structuur wordt geluid zeer goed geabsorbeerd en geïsoleerd zowel bij hoge als lage frequenties. Een beter materiaal qua performance is er op dit moment niet 100% absorptie bij 4 cm dikte.

ONGEËVENAARD ALS HET GAAT OM AKOESTISCHE ABSORPTIE

Ons materiaal heeft van nature een uitstekende geluidsabsorptie. De gemiddelde geluidsabsorptiecoëfficient bij een dikte van 40mm is 1. Dat betekent dat 100% van de geluidsgolven wordt opgenomen in het isolatiemateriaal. Zowel in de hoge- als lage frequenties. Geluid kaatst dus niet meer door de ruimte heen, met vermoeidheid, irritatie en overlast tot gevolg. In plaats daarvan creëer je met EverUse een aangename, rustig omgeving.

GEZOND, WAARDEVOL EN HERBRUIKBAAR DOOR AFWEZIGHEID VAN GIFTIGE STOFFEN

EverUse is als eerste isolatiefabriek ter wereld Cradle to Cradle gecertificeerd. Het product wordt schoon en sociaal geproduceerd en bevat geen schadelijke giftige stoffen. De circulaire isolatiematten van EverUse worden gemaakt in Friesland van papier afval. Met het Cradle to Cradle certificaat is EverUse een volledig en circulair alternatief voor bestaande isolatiematerialen.

CO2 BESPAREN EN OPSLAAN MET DE AKOESTISCHE PANELEN VAN EVERUSE

De EverUse technologie verduurzaamd bestaande isolatie oplossingen op het gebied van gezondheid, herbruikbaarheid, reductie en opslag van CO2. De akoestische panelen van EverUse worden gemaakt van papier en kartonafval. Door EverUse te gebruiken in het interieur wordt biomassa opgeslagen. Voor elke kilo EverUse wordt 3,7 kilo Co2 opgeslagen. Wanneer we dit corrigeren voor productie en logistiek in de keten, heeft EverUse een negatieve CO2 footprint van -1 kg CO2/kg producten draagt hiermee wezenlijk bij aan de reductie en opslag van CO2.

SAMEN MAKEN WE DE AFVALBERG KLEINER EN DE CIRCULAIRE ECONOMIE EEN REALITEIT

Door een kantoor in te richten met de akoestische #GREENGRIDZ panelen gevuld met EverUse verander je waardeloos afval in waardevolle gezonde en circulaire werkplekken. Zo kan je met het inrichten van je kantoor aantoonbaar een bijdrage leveren bij de realisatie van de afval loze maatschappij en wording van de circulaire economie.

Lees meer nieuwsBlog