IRON MOUNTAIN KIEST VOOR CIRCULAIR WANDSYSTEEM EN GEZONDE AKOESTISCHE PLAFONDEILANDEN

IRON MOUNTAIN KIEST VOOR CIRCULAIR WANDSYSTEEM EN GEZONDE AKOESTISCHE PLAFONDEILANDEN
IRON MOUNTAIN KIEST VOOR CIRCULAIR WANDSYSTEEM EN GEZONDE AKOESTISCHE PLAFONDEILANDEN

Samen revolutionaire innovaties in beweging zetten door gebouwen te veranderen in waardevolle grondstoffenbanken.

Begin dit jaar hebben ESJ Workx en TRIBOO de handen ineen geslagen om de circulaire transitie in de gebouwde omgeving te versnellen. Het eerste gezamenlijke project dit jaar is gerealiseerd met het plaatsen van een circulair en modulair wandsysteem en plafondeilanden bij de verbouwing van een Iron Mountain kantoor.

ESJ WORKX IS EEN GAMECHANGER OP HET GEBIED VAN KANTOOR- EN VASTGOED RENOVATIE.

Harro van der Leeden is een van de drijvende krachten achter ESJ Workx. Anders denken zit in het bloed, niet kiezen voor geplaveide paden maar juist de uitdaging opzoeken. Hij groeide op in een ondernemers familie in de bouw, waar hij al jong ervaarde, dat ondernemen hard werken is maar vooral vrijheid geeft. Vrijheid om dingen anders te doen en sturing te geven aan activiteiten waar je zelf enthousiast van wordt. Voor Harro is dat met een vaste groep gepassioneerde vakmensen de gebouwen van de toekomst maken. Gebouwen waar gezonde en circulaire materialen worden toegepast in slimme, snelle bouwsystemen en afval wordt geminimaliseerd.

TRIBOO VERANDERT KANTOREN IN WAARDEVOLLE GRONDSTOFFENBANKEN

Rosanne Bouw is circulair projectmanager bij TRIBOO . Zij zorgt er voor dat grondstoffen nooit meer verloren gaan. Zij combineert circulaire bouwkundige kennis met daadkracht. Zo worden de juiste circulaire producten toegepast in de gezonde projecten van ESJ Workx.  

CO2 FOOTPRINT VAN KANTOOR EN GEBOUW IRON MOUNTAIN VERLAAGD EN GRONDSTOFFEN OPGESLAGEN.

Bij het Iron Mountain project dragen het wandsysteem en de plafondeilanden bij aan het verlagen van de CO2 footprint van het kantoor en het gebouw. Met alleen al de EverUse circulaire isolatie, die verwerkt is in zowel de wanden als de plafondeilanden, wordt per kg materiaal, 1 kg CO2 onttrokken aan het milieu en opgeslagen. Alle producten zijn gemaakt van gezonde materialen, dus goed voor het welzijn van de gebruiker en de bouwer. Alle materialen zijn daarnaast gemaakt van afval en volledig biobased.

SLIMME SNELLE VERBINDINGEN ZORGEN VOOR LOSMAAKBARE CONSTRUCTIES

De slimme verbindingen in de circulaire producten zijn ontworpen om losmaakbaar te zijn. Dit is essentieel voor de retourlogistiek als de producten functioneel of esthetisch niet langer nodig zijn. Aan het einde van de gebruiksduur zijn alle onderdelen en materialen herbruikbaar en ontvangt de gebruiker de actuele grondstofwaarde retour. Stijgt de grondstofwaarde, dan stijgt ook de waarde van het gebouw.

SAMEN REVOLUTIONAIRE INNOVATIES IN BEWEGING ZETTEN

ESJ Workx en TRIBOO zetten samen revolutionaire innovaties in beweging door al vroegtijdig in het proces met de klant de circulaire kansen van een project in kaart te brengen. Alleen op deze manier is het mogelijk een circulaire verandering te laten slagen en technisch en financieel haalbaar te maken.  

Nieuwsgierig geworden naar de circulaire kansen voor jouw gebouw of project? Neem contact met ons op.

Lees meer nieuwsBlog