Koning Willem Alexander gaat fabriek EverUse openen.

Koning Willem Alexander gaat fabriek EverUse openen.
Koning Willem Alexander gaat fabriek EverUse openen.

Op 23 januari opent Koning Willem Alexander officieel de circulaire isolatiefabriek van EverUse. De fabriek in Sneek maakt circulaire isolatieproducten van papierafval. EverUse maakt zich hard voor een afval loze maatschappij en de wording van de circulaire economie met uitsluitend hoogwaardige producten. Daarom heeft het bedrijf vijf jaar geïnvesteerd en ontwikkeld om een circulaire isolatiemat op de markt te brengen.

Officiële opening door de Koning

Op 23 januari opent de Koning de EverUse fabriek. Daarna zal hij een rondleiding
krijgen. Tijdens de rondleiding krijgt de Koning uitleg over het circulaire productieproces, waarbij alle grondstoffen ook weer opnieuw gebruikt worden.
Tevens zal de Koning de Grondstof Tracker bekijken, waarmee middels NFC technologie wordt geregistreerd waar de matten van EverUse zich bevinden.

Verboden weg te gooien

EverUse maakt een uniek circulair isolatiemateriaal, dat gezond is voor de verwerkers
en de eindgebruikers. Doordat EverUse voldoet aan de hoge eisen van de bouw
biedt het bedrijf een volwaardig alternatief voor de huidige isolatiematerialen. Dit brengt volledig circulair bouwen weer een stap dichterbij. Aan het einde van de levensduur koopt EverUse haar materialen weer terug, omdat deze volledig hergebruikt kunnen worden.

Made in Holland

EverUse maakt haar producten in Nederland en is daar ook trots op. Niet alleen verlaagt dit de CO2 footprint doordat er minder transport nodig is. Tevens ziet EverUse lokale productie als een essentieel onderdeel van de circulaire economie. Het bedrijf uit Sneek wil Nederland sterker en innovatiever maken, juist door de
maakindustrie hier te houden. Op dit moment biedt de eerste fabriek, waaraan EverUse vijf jaar heeft ontwikkeld, werkgelegenheid aan 15 mensen. Door innovatieve oplossing te creëren kan het bedrijf de concurrentie aan met het buitenland. EverUse zoekt Nederlandse organisaties die bewust anders gaan kopen met als doel om Nederland sterker, innovatiever en circulair te maken.

Gebouwen als vijfsterren opslagplaatsen

EverUse staat voor zuinig zijn op wat je hebt. De grondstoffen die we vandaag hebben, moeten we zo inzetten dat we ze eeuwig kunnen gebruiken. Daarom ziet het
bedrijf de gebouwen van Nederland als vijfsterren opslagplaatsen voor grondstoffen. In deze opslagplaatsen behouden we grondstoffen voor volgende generaties, zodat zij ook weer door kunnen bouwen aan het Nederland van de toekomst.

EverUse als circulair export product voor Nederland

EverUse heeft een exportproduct dat Nederland helpt aan een positie als koploper in de wording van de circulaire economie. Er is al veel interesse vanuit het buitenland. Het bedrijf staat in contact met architecten en bouwers uit de UK, Spanje, Frankrijk en België van bedrijven die EverUse weten te vinden. EverUse maakt een uniek cradle-to-cradle, circulair isolatieproduct dat in Europa geen alternatief kent. Daarmee zet EverUse Nederland op de kaart als circulaire en innovatief koploper.

Lees meer nieuwsBlog