Smart Bus Campers isoleert haar campers met EverUse circulaire isolatie

Smart Bus Campers isoleert haar campers met EverUse circulaire isolatie
Smart Bus Campers isoleert haar campers met EverUse circulaire isolatie

‘Het allerbelangrijkste is dat een kampeerauto comfortabel aanvoelt. Geen geluidsoverlast van buiten en een heerlijke warme ruimte binnen. Met EverUse INSIDE heb ik beide.

‘Ik ben perfectionist. Ik hou er gewoon van als iets goed werkt. En als ik er alles aan heb gedaan om ervoor te zorgen dat het klopt. Daar haal ik mijn werk- en levensplezier uit.’

Martijn Kooper (42) uit Duiven, eigenaar van Smart Bus Campers, bouwt bestelbusjes om tot vakantieparadijsjes op wielen. Vanuit het hele land weten klanten hem te vinden vanwege zijn kunst. Hij is bovendien altijd goedgeluimd en denkt vooral in oplossingen terwijl hij gelukkig ook van problemen houdt. Deze zorgen er namelijk voor dat hij naar zijn zeggen steeds beter wordt.

De voormalig automonteur houdt van techniek. Hij hield echter niet zo van vieze handen en werd beroepsmilitair.  Daar leerde hij vooral het belang van discipline en mindset. ‘Kwam je terug van 20 kilometer marcheren met 30 kg bepakking door de stromende regen. Bij de kazerne werd dan doodleuk gezegd, loop maar weer terug. Ze keken dan hoe je reageerde, of het in je zat om een leider te zijn die niet piept maar gewoon doorgaat.  Uitermate leerzame tijd was dat’.

Vervolgens heeft Martijn tien jaar apparatuur ingebouwd in ambulances, politie- en brandweervoertuigen. Daar ligt uiteraard de lat heel hoog. ‘Fouten moet je óf voorkomen of herstellen en er steeds weer een kunststukje van maken’.

‘Zo is het eigenlijk steeds opnieuw ook met mijn huidige ondernemerschap’, vertelt Martijn. ‘Ik probeer tegenslagen juist te zien als een leermoment. Er gaat altijd wel wat mis. Heb je vier uur zitten puzzelen en zagen op een plankje, laat je hem vallen en zit er een butsje in. Of een scheef schroefje, net scheef genoeg om je eraan te storen. Dan moet het dus gewoon over’.

Het leukste aan zijn vak is het creëren van een vakantieplek voor zijn klanten. ‘Zelfs bij mensen die niet van kamperen houden gaan de oogjes toch glimmen als je het over een camper hebt. Je hebt altijd positieve gesprekken’.

‘Ik zie elke camperbouw als een nieuw avontuur. Iedere bus is weer anders net als de klanten die allemaal eigen wensen en dromen hebben. Die laat ik natuurlijk graag in vervulling gaan’.

‘Het allerbelangrijkste is dat een kampeerauto comfortabel aanvoelt. Voor mij, en als ik mijn klanten mag geloven, zijn dat voornamelijk twee dingen; geen geluidsoverlast van buiten en een heerlijke warme ruimte binnen. Vooral als de avonden wat killer zijn. Niemand houdt van kou en klamheid’.

‘Daarom ben ik een nieuw isolatieproduct gaan testen en al gaan monteren in diverse ombouwprojecten. Het heet Everuse en heeft een fenomenale geluids- en warmte isolerende werking. Verder werkt het super makkelijk. Het is heel flexibel en ik kan het tot in de kleinste gaatjes kwijt, waar dat voorheen dus écht niet lukte. Everuse is 100% circulair en cradle to cradle gecertificeerd. Het is cellulose gemaakt van het afval van papier en karton.

In feite is het zelfs goedkoper dan welk ander materiaal dan ook waar ik mee heb gewerkt. Ik ben minder dan de helft van de tijd kwijt aan de montage. De volgende ombouw staat alweer in de steigers, en het eerste dat erin gaat is Everuse’.

Lees meer nieuwsBlog