STILTE IS GOUD WAARD MET HET AKOESTISCHE BUREAUSCHERM VAN EVERUSE

STILTE IS GOUD WAARD MET HET AKOESTISCHE BUREAUSCHERM VAN EVERUSE
STILTE IS GOUD WAARD MET HET AKOESTISCHE BUREAUSCHERM VAN EVERUSE

Er is in de markt geen materiaal wat stemgeluid beter absorbeert en daarnaast ook nog eens gezond en circulair is met een negatieve CO2 footprint.

Een van de meest gehoorde klachten op kantoren in Nederland is geluidsoverlast. Uit onderzoek, uitgevoerd aan de universiteit van Sydney, is gebleken dat 25 tot 30 procent van de werknemers in een open kantoorruimte geluidsoverlast ervaart. In sommige gevallen kost dit tot wel 86 minuten aan productiviteit per dag.

Wat het meeste afleid is het geluid van onze stem. Pratende collega’s die net iets te ver uit elkaar zitten en luidruchtig met elkaar converseren. Deze situaties zijn niet wenselijke en leiden  tot verlies van concentratie en ergernis. Vaak zijn op bureaus akoestische schermen geplaatst variërend van een plaat MDF met een textiel tot schermen gevuld met geluidsabsorberend materiaal. De performance qua akoestische absorptie varieert van niet tot redelijk.  

Daar komt nu verandering in met de akoestische bureauschermen van EverUse. Er is in de markt geen materiaal wat beter presteert en daarnaast ook nog eens gezond en circulair is. Het verminderd geluidsoverlast door reflecties en het verkort de nagalmtijd. Dankzij de wollige structuur en verende massa wordt geluid zeer goed geabsorbeerd zowel bij hoge als lage frequenties. Het frequentie gebied waar EverUse excelleert boven alle andere akoestische materialen is die van onze stem. Met een plaat van 4cm dikte is de absorptie 100%. Specificaties, eigenschappen en officiële testen zijn uitgevoerd door Cauberg Huygen ter onderbouwing van deze best in class performance en A rating.

Wat zijn EverUse akoestische bureauschermen?

EverUse is het circulaire isolatiemateriaal wat wordt gemaakt van papier en karton afval in de eerste circulaire isolatiefabriek ter wereld. Doordat het circulaire product wordt geupcycled uit afval in plaats van nieuw gewonnen grondstoffen, heeft het een negatieve CO2 footprint en slaat het CO2 op in de constructie waarin het verwerkt wordt. De natuurlijke cellulose vezels zijn zacht voor de huid en niet schadelijk voor de luchtwegen. Het bevat geen schadelijke vezels of toxische stoffen als formaldehyde en inkt. Hierdoor wordt het mogelijk om gezonde akoestische meubel toepassingen te maken die bijdragen aan een gezonde en verantwoorde omgeving. EverUse is het eerste circulaire isolatiemateriaal ter wereld met Cradle to Cradle certificering.

De waarden van EverUse akoestische bureauschermen:

AKOESTISCH CIRCULAIR PRODUCT GEMAAKT VAN AFVAL

De EverUse® Isolatieplaat is stevig en veerkrachtig en vormt de basis voor het akoestisch bureau scherm. Het innovatieve EverUse receptuur wordt geupcycled uit afval reststromen van papier en karton. Door het vervezelen van deze natuurlijke cellulose vezels ontstaat een wollig materiaal. Dit materiaal vormt de basis voor de EverUse circulaire isolatie producten. Uniek is dat het product zowel akoestisch als thermisch isoleert, zo lost het twee problemen op in een keer.  Het is verkrijgbaar als vlok, plaat, paneel of isolatie systeem. Met elk EverUse product dat u koopt, maakt u de afvalberg kleiner en het akoestisch en thermisch comfort in uw gebouw en werkomgeving groter.

ONGEËVENAARD QUA GELUID ABSORPTIE EN ISOLATIE

EverUse levert een waardevolle bijdrage bij het realiseren van akoestisch comfort. Absorberend als het gaat over geluidsoverlast door reflecties en het verkorten van de nagalm tijd. Isolerend als het gaat over het afschermen van een ruimte voor geluid van buiten naar binnen of andersom. Dankzij de wollige structuur en verende massa wordt geluid zeer goed geabsorbeerd zowel bij hoge als lage frequenties. Het frequentie gebied waar EverUse excelleert boven alle andere akoestische materialen is die van onze stem. Vaak de oorzaak van overlast in open kantoortuinen. Met een plaat van 4cm dikte is de absorptie 100%. Specificaties, eigenschappen en officiële testen zijn uitgevoerd door Cauberg Huygen ter onderbouwing van deze best in class performance en A rating.

GEZONDHEID

Het receptuur van EverUse bestaat uit natuurlijke cellulose en bevat geen schadelijke vezels of toxische stoffen, zoals formaldehyde of inkt. Als het eerste circulaire isolatiemateriaal ter wereld met een Cradle to Cradle certificaat, is het onze missie, om er voor te zorgen dat iedereen gezond en circulair kan gaan bouwen. Wij produceren zonder afval en voorkomen dat herbruikbare grondstoffen onbedoeld eindigen als afval in de verbrandingsoven, onder de grond of in onze oceanen. Zo voorkomen wij schade aan onze leefomgeving en leveren een actieve bijdrage aan het verminderen van milieuvervuiling, klimaatverandering en het uitputten van grondstofvoorraden. Ook scoort EverUse als Cradle to Cradle gecertificeerd materiaal hoog bij de evaluatie- en certificatiesystemen waarmee de duurzaamheidsprestatie van gebouwen bepaald worden. LEED en BREEAM-NL kennen credits en punten toe aan Cradle to Cradle gecertificeerde producten die grondig onderzocht zijn en voldoen aan zeer strenge eisen  op vijf gebieden. Veilig en gezond materiaal gebruik – hergebruik van materialen – hernieuwbare energie en CO2 management – verbetering waterkwaliteit – sociale aspecten. Het product moet duurzaam geproduceerd worden en weer als grondstof kunnen worden gebruikt in een  biologische of technische kringloop.

CO2 REDUCTIE EN CO2 OPSLAG

Uw akoestische bureauscherm als opslagmedium van CO2. Doordat EverUse in de constructie van het bureauscherm verwerkt is worden de cellulose vezels als biomassa opgeslagen in het interieur. Voor elke kilo EverUse wordt 3,7 kilo Co2 opgeslagen. Wanneer we dit corrigeren voor productie en logistiek in de keten, heeft EverUse een negatieve CO2 footprint van -1 kg CO2/kg producten en draagt hiermee wezenlijk bij aan de reductie en opslag van CO2.

HERBRUIKBAAR EN 100% CIRCULAIR

Circulair produceren zonder afval. EverUse is een materiaal ontwikkeling van 20 jaar. Vanuit de vezel ontworpen om 100% te kunnen worden hergebruikt. De circulaire productiefaciliteit in Sneek produceert zonder afval waarbij elke isolatieplaat volledig kan worden hergebruikt. Ook het snijverlies, wat normaal een kosten stroom is omdat afval verwerkt moet worden verandert in 15 minuten in een waarde stroom en wordt opnieuw een winstgevende circulaire isolatie plaat.

AFVAL ALS VALUTA

Stilte is goud waard. EverUse neemt als circulaire waardeketen verantwoordelijkheid voor haar hoge kwaliteit cellulose grondstoffen. Dus als u er klaar mee bent, gaan wij er mee door. Als EverUse uit de bureauschermen  wordt gehaald, wordt het gewogen en betalen wij de grondstofwaarde per kilo terug. Is de huidige waarde van het materiaal gestegen ten op zichten van de waarde op het moment van aanschaf dan profiteert u van deze extra opbrengst en ontvangt u dit net als een investering op uw bankrekening. Omdat u met veel liefde heeft gezorgd voor de grondstoffen krijgt u de waardering in plaats van een factuur met te betalen kosten voor het verwerken van afval. Op deze wijze gaan we samen verantwoord om met onze grondstoffen en gooien we niets meer weg. EverUse geeft hiermee als producent concrete invulling aan de wording van de circulaire economie en de realisatie van de afval loze maatschappij.

GRONDSTOFFENBANK VAN WAARDEVOLLE VEZELS EN CO2

Hoge kwaliteit en herbruikbaarheid van de grondstoffen is onderdeel van het circulaire business model. EverUse functioneert als een bank die haar waardevolle grondstoffen in de vorm van isolatiemateriaal tijdelijk uitleent aan organisaties. Als de klant de grondstoffen niet langer kan gebruiken krijgt EverUse deze terug. Daarna zorgen wij er voor dat de EverUse grondstof opnieuw zijn weg vind naar een andere klant in de vorm van vlokken, matten of panelen.

RETOURLOGISTIEK EN DE EERSTE CIRCULAIRE ISOLATIEFABRIEK TER WERELD

Alle logistieke retourstromen van de herbruikbare grondstof EverUse worden via een netwerk van circulaire HUBS georganiseerd en gecoördineerd. Zo vindt de grondstof op een efficiënte manier de weg terug naar de producent. Eenmaal verwerkt in de eerste circulaire isolatiefabriek ter wereld gaan de gezonde en verantwoorde circulaire producten weer terug naar de markt. Zo is de cirkel rond. We gooien niets meer weg en grondstoffen gaan nooit meer verloren.

GEMAAKT IN HOLLAND

EverUse wordt gemaakt in Nederland. Hiermee produceren wij altijd dicht bij onze klanten, zorgen voor werkgelegenheid en behouden we vakmanschap en innovatie voor de Nederlandse maakindustrie.

SUPER SNELLE LEVERTIJDEN

Omdat wij het product in Nederland maken en het niet gemaakt en getransporteerd hoeft te worden vanaf de andere kant van de wereld. Zijn wij in staat om in 14 dagen van bestelling tot aflevering in het kantoor te garanderen.  

MATERIAAL MET EEN IDENTITEIT

Alle EverUse isolatieplaten worden gechipt met NFC technologie. Dit geheugensteuntje voor onze klanten zorgt er voor dat onze producten altijd weer de weg terug vinden. Ook na langere tijd.

EverUse INSIDE

EverUse INSIDE is het samenwerkingsprogramma van EverUse voor de ontwikkeling van circulaire waarde ketens. De EverUse technologie verduurzaamd bestaande isolatie oplossingen op het gebied van gezondheid, herbruikbaarheid, reductie en opslag van CO2.

Daarnaast veredelen alle andere positieve eigenschappen van het materiaal de standaard lineaire isolatie oplossingen tot topkwaliteit isolatieproducten. Door best in class geluidisolatie en absorptie, thermische eigenschappen, vochtregulatie en fase verschuiving is EverUse een gezonde en verantwoorde keuze als het gaat om professioneel circulair isoleren.

Lees meer nieuwsBlog