Koning Willem Alexander opent eerste circulaire isolatiefabriek ter wereld

Koning Willem Alexander opent eerste circulaire isolatiefabriek ter wereld
Koning Willem Alexander opent eerste circulaire isolatiefabriek ter wereld

Koning Willem-Alexander heeft dinsdag bij het bedrijf EverUse uit Sneek de eerste circulaire isolatiefabriek ter wereld officieel geopend. Het staatshoofd goot een emmer afval in een machine, volgde wandelend door de fabriek het daarop volgende productieproces en nam aan het eind een isolatiemat in ontvangst, die werd voorzien van een vorstelijke handtekening. 'Bij een speciaal product, hoort een speciale gast', aldus een van de directieleden die de koning rondleidde.

Officiële opening door de Koning

De fabriek in Sneek besloot een tijd terug de gemiddeld 70 kilo papier die de Nederlander jaarlijks weggooit te hergebruiken. EverUse verwerkt het afval tot isolatieplaten, die op hun beurt ook weer volledig kunnen worden gerecycled. De oprichters hebben er vijf jaar over gedaan om hun product marktrijp te maken. EverUse had de komst van Willem-Alexander en de officiële opening aangegrepen om een feestje te organiseren.

Veel belangstelling

Vanaf 08.00 's ochtends verzamelden zich een kleine honderd ondernemers en genodigden, inclusief echtgenotes, kinderen en zelfs kleinkinderen in de loods van EverUse. Ook de waarnemend burgemeester van Súdwest-Fryslân, Magda Berndsen (D66) en commissaris van de Koning Arno Brok (VVD) waren aanwezig.

Lees meer nieuwsBlog