TRIBOO WERKT MEE AAN TBI MAAKLAB - WERKPLAATS VOOR DE TOEKOMST

TRIBOO WERKT MEE AAN TBI MAAKLAB - WERKPLAATS VOOR DE TOEKOMST
TRIBOO WERKT MEE AAN TBI MAAKLAB - WERKPLAATS VOOR DE TOEKOMST

Circulaire kantoorinrichting gemaakt van afval maakt het verschil. Akoestische panelen gemaakt van papier en karton afval. Hoe gaaf is dat!

Er wordt een bijzondere plek gebouwd aan de Amsterdamseweg 53 in Amersfoort. Een fysieke plek waar innovators elkaar kunnen ontmoeten, een ruimte waar innovaties verder gebracht kunnen worden en waar TBI bedrijven kunnen samenwerken aan de uitdagende thema’s als energietransitie, circulair ondernemen en modulair bouwen. TBI MAAKlab!

TBI MAAKLAB KIEST VOOR CIRCULAIRE KANTOORINRICHTING

Het TBI team wat vorm geeft aan deze innovatie hotspot bestaat uit Gerben Broekhuijsen, Arvid Duijzer (Modulair Bedrijf), Rudy van Gurp, Dick van Ginkel (TBI WOONlab), Ewout Smits (WTH), Jeroen Pat (Smart TBI). Belangrijk bij de keuze van de inrichting was dat de inrichting aantoonbaar circulair moest zijn. TRIBOO toonde dit onomstotelijk aan met circulaire producten gemaakt in Nederland.

CIRCULAIRE KANTOORINRICHTING GEMAAKT VAN AFVAL

Tafels gemaakt van #GREENGRIDZ meubel constructiepanelen. Met 60% minder materiaal en 60% minder CO2 gemaakt dan traditionele tafel bladen. Lampen gemaakt van het afval van chocolademallen, tafels gemaakt van oude cd’s en het akoestische isolatiemateriaal van EverUse om te zorgen voor akoestisch comfort in de ruimte.

SAMEN VERANDEREN WE 3.750 CD’S IN EEN WAARDEVOLLE CIRCULAIRE TAFEL

In tegenstelling tot traditionele ontwerptrajecten waar een paar mensen het idee uitwerken voor iedereen, draaien we dat nu om. Iedereen draagt bij, iedereen raakt betrokken, de ruimte wordt het succes van iedereen. Het symbool hiervoor is de circulaire tafel gemaakt van oude cd’s die worden verzamelt door de medewerkers van TBI. 3.750 stuks om precies te zijn. Over een tijdje vergaderen we aan de CD’s die we nu aan het inzamelen zijn. Hoe gaaf is dat!

Lees meer nieuwsBlog