VANDAAG 8.467 kilo CO2 OP WEG NAAR WESSELINK ISOLATIE IN DUIVENDRECHT

VANDAAG 8.467 kilo CO2 OP WEG NAAR WESSELINK ISOLATIE IN DUIVENDRECHT
VANDAAG 8.467 kilo CO2 OP WEG NAAR WESSELINK ISOLATIE IN DUIVENDRECHT

Met een bestelling van 28 pallets is 8.467 kilo CO2 onttrokken aan het milieu. Door te isoleren met EverUse daalt de CO2 footprint van het gebouw.

Steeds meer isolatiebedrijven in Nederland begrijpen dat professioneel isoleren gezond en verantwoord moet gebeuren. Daarnaast moet de CO2 footprint van woningen naar beneden en moeten we zorgvuldiger met onze grondstoffen omgaan, zodat ze niet veranderen in afval. Er is een circulair product wat al deze waarden in een heeft en dat is EverUse circulaire isolatie.

WESSELINK ISOLATIE VERLAAGT CO2 FOOTPRINT VAN GEBOUWEN DOOR TE ISOLEREN MET EVERUSE

Wesselink Isolatie is een familiebedrijf in Duivendrecht, gespecialiseerd in geluid- en thermische isolatie van voor- en naoorlogse woningen en bedrijfspanden. Het is een gecertificeerd cellulose isolatie vakbedrijf. Bij Wesselink zijn de circulaire producten van EverUse verkrijgbaar. Alle kennis is aanwezig en je wordt professioneel geadviseerd om gezond en verantwoord te isoleren. De EverUse cellulose vezels, gemaakt van afval zijn Cradle to Cradle gecertificeerd. Het bewijs dat u met een gezond product te maken heeft.

MET EEN BESTELLING VAN WESSELING IS 8.467 KILO CO2 ONTTROKKEN AAN HET MILIEU

EverUse wordt geupcycled uit papier en kartonafval. Deze natuurlijke cellulose vezels = biomassa = opgeslagen CO2. Door het toepassen van deze isolatie wordt de CO2 opgeslagen in het gebouw. EverUse heeft een negatieve CO2 footprint van -1 kg CO2/kg product en draagt hiermee wezenlijk bij aan de reductie en opslag van CO2.

UW GEBOUW ALS WAARDEVOLLE GRONDSTOFFENBANK

Uw gebouw als grondstoffenbank is vandaag al een realiteit. EverUse circulaire isolatie is een CradletoCradle product. Dat betekent dat er geen schadelijke vezels of giftige stoffen inzitten, zoals formaldehyde en inkt. Mede hierdoor is EverUse een gezond, waardevol en herbruikbaar bouwmateriaal.

AFVAL = VALUTA

Samen met Wesselink Isolatie nemen wij als waardeketen verantwoordelijkheid voor onze hoge kwaliteit grondstoffen. Dus als u er klaar mee bent, gaan wij er mee door. Als EverUse uit de gebouwen wordt gehaald, wordt het in Sneek gewogen en betalen wij de grondstofwaarde per kilo terug. Dit is alleen mogelijk doordat wij als producent en verwerker samen verantwoordelijkheid nemen en de grondstof ook écht kunnen hergebruiken in onze fabriek in Nederland.

Daarna zorgen wij er voor dat de EverUse grondstof opnieuw zijn weg vindt naar een andere gebouw in de vorm van vlokken, matten of panelen. We gooien niets meer weg en grondstoffen gaan nooit meer verloren. AFVAL bestaat NIET!

Lees meer nieuwsBlog