VERHALEN VAN KLANTEN: EVERUSE EN CORONA VIRUS

VERHALEN VAN KLANTEN: EVERUSE EN CORONA VIRUS
VERHALEN VAN KLANTEN: EVERUSE EN CORONA VIRUS

Wij ontvingen vorige week een prachtig verhaal van een van onze klanten die wij graag met jullie willen delen. Als je de titel leest, denk je vast “wat is daar nu weer voor verband tussen te leggen?”.

Wij ontvingen vorige week een prachtig verhaal van een van onze klanten die wij graag met jullie willen delen. Als je de titel leest, denk je vast “wat is daar nu weer voor verband tussen te leggen?”.

Zijn naam is Bart van der Werf – Logtenberg en hij schrijft dat hij een gelukkig mens is. Bart werkt bij Kraaijvanger architects en heeft daarnaast een eigen onderneming BW-Bouwadvies. Hiermee adviseert hij integraal de bouwkolom (producenten, leveranciers, aannemers, installateurs, architecten en gebruikers) bij het maken van gezonde en juiste keuzes voor hun bouwproject.

Op een bouwproject waar circulaire isolatie moest worden toegepast, zonder giftige stoffen of schadelijke vezels, leerde Bart EverUse kennen via Marc van der Heijden. De Cradle-to-Cradle  gecertificeerde isolatie gemaakt van cellulose afval van papier en karton was de oplossing. Al gauw bleek dat zij naast bouwen dezelfde passie deelden als het gaat over gezondheid en verantwoordelijkheid. Hiermee gingen denken en doen ineens hand in hand.  

HET VERHAAL VAN BART VAN DER WERF-LOGTENBERG

Afgelopen maanden veranderde de wereld behoorlijk. Corona zorgde ervoor dat het leven zich ineens voor het allergrootste deel thuis en binnen afspeelde. Zo ook bij ons in het gezin waar we regelmatig met z’n vijven tegelijk aan het werk waren achter de laptops, Ipads en telefoons.

Wij wonen in een voormalig huurhuis, gebouwd in de jaren tachtig. De scheidingswanden tussen de slaapkamers zijn erg dun en houden het geluid slecht tegen. Nu was iedereen plots tegelijk bezig op Teams met school, of werk en daarnaast wilden de kinderen ook nog kunnen spelen met werkende ouders in de buurt. De kinderen hadden onderling al wel eens irritaties over geluid, maar nu werd het echt tijd om er iets aan te doen.

Eén van de systemen die ze maken bestaat uit een ontkoppelde voorzetwand. Die wilde ik dus ook in ons huis: gezonde circulaire materialen in de kinderkamers. Netjes verpakt kwamen de spullen binnen (18m2 modulaire isolatiepanelen). Het monteren was erg makkelijk. Ik heb nog nooit eerder zelf een voorzetwand geplaatst met gipsplaten die afgewerkt moesten worden, dus ik dacht dat ik het wel kon. Overigens zijn de gipsplaten van Gyproc zijn ook C2C gecertificeerd.

Onze kinderen leren we ook over gezond hergebruik van materialen. Ze hebben ook meegeholpen. “Pap, je kunt hier zelfs nog beetje letters zien in de isolatie”, maakte me blij. Ook zij krijgen er oog voor. Inmiddels zijn we weer een kleine twee weken verder en de kinderen zijn blij. De geluidsisolatie tussen de kamers is veel beter geworden. Nu alleen de afwerklatjes nog aanbrengen.

Missie geslaagd!

Lees meer nieuwsBlog