VOORTMAN KANTOORMEUBELEN KIEST EVERUSE INSIDE VOOR AKOESTISCHE BUREAU SCHERMEN

VOORTMAN KANTOORMEUBELEN KIEST EVERUSE INSIDE VOOR AKOESTISCHE BUREAU SCHERMEN
VOORTMAN KANTOORMEUBELEN KIEST EVERUSE INSIDE VOOR AKOESTISCHE BUREAU SCHERMEN

Met EverUse kunnen we waarde toevoegen aan onze werkplekken en CO2 reduceren.

Voortman Kantoormeubelen, opgericht in 1967, is een zelfstandig Nederlands familiebedrijf. Al decennia lang vervaardigen zij in eigen fabriek kantoormeubelen. Voortman wil uitblinken in alle facetten van haar bedrijfsvoering. Met de realisatie van innovatieve producten en de vlekkeloze uitvoering van elke opdracht als resultaat. Betrouwbaar, deskundig en duurzaam als kernwaarden en toonaangevend als maat in kantoorinrichting.

CIRCULAIRE SAMENWERKING TUSSEN NEDERLANDSE PRODUCTIE BEDRIJVEN

Na de eerste kennismaking met Marc van der Heijden van EverUse duurde het niet lang voor broers Frank en Sjaak Lambalk, directie en Mick Wiskamp, sales manager bij Voortman kantoormeubelen enthousiast raakte over de mogelijkheden en eigenschappen van EverUse circulaire akoestische isolatie. Mooi verhaal maar eerst gaan we zelf testen en kijken of het materiaal voldoet. Het materiaal werd de volgende dag besteld en na het succesvol toepassen van EverUse INSIDE de akoestische bureau schermen begon de samenwerking.

GEDREVEN VANUIT PERSOONLIJKE PASSIE VOOR DUURZAAMHEID

Mick Wiskamp is trotse vader van 2 jonge kinderen en erg bewust van duurzaamheid. Uiteraard wil je dat na onze generatie ook de volgende generaties een mooie toekomst hebben, hier zijn wij verantwoordelijk voor. Ruim 13 jaar geleden begon hij zijn  werkzaamheden bij Voortman Kantoormeubelen. Het mooie van ons bedrijf is dat wij in Nederland produceren op een duurzame wijze. Milieubewust denken en handelen zit tot in de vezels bij alle medewerkers. Hierin vonden wij een perfect match met EverUse.

MET EVERUSE KUNNEN WE WAARDE TOEVOEGEN AAN ONZE WERKPLEKKEN

Met EverUse kunnen wij onze werkplekken verder verduurzamen op het gebied van gezondheid, herbruikbaarheid en CO2. Door te kiezen voor een gezond en herbuikbaar product wat gemaakt wordt in Nederland, kunnen wij onze klanten een concrete circulaire oplossing bieden. Met elke werkplek die verkocht wordt met EverUse INSIDE verklein je de afvalberg en reduceer je CO2. Het akoestische bureauscherm is een opslagmedium van CO2. Doordat EverUse in de constructie van het bureauscherm verwerkt is worden de cellulose vezels als biomassa opgeslagen in het interieur. Voor elke kilo EverUse wordt 3,7 kilo Co2 opgeslagen. Wanneer we dit corrigeren voor productie en logistiek in de keten, heeft EverUse een negatieve CO2 footprint van -1 kg CO2/kg producten en draagt hiermee wezenlijk bij aan de reductie en opslag van CO2.

BEST IN CLASS AKOESTISCHE EIGENSCHAPPEN  

De akoestische waarde gaf bij ons de doorslag om te kiezen voor EverUse. Het levert een waardevolle bijdrage bij het realiseren van akoestisch comfort. Absorberend als het gaat over geluidsoverlast door reflecties en het verkorten van de nagalmtijd. Isolerend als het gaat over het afschermen van een ruimte voor geluid van buiten naar binnen of andersom. Dankzij de wollige structuur en verende massa wordt geluid zeer goed geabsorbeerd zowel bij hoge als lage frequenties. Het frequentie gebied waar EverUse excelleert boven alle andere akoestische materialen is die van onze stem. Vaak de oorzaak van overlast in woningen en open kantoortuinen. Met een plaat van 4cm dikte is de absorptie 100%. Specificaties, eigenschappen en officiële testen zijn uitgevoerd door Cauberg Huygen ter onderbouwing van deze best in class performance en A rating.

CIRCULAIR ISOLATIE PRODUCT GEMAAKT VAN AFVAL

Het innovatieve akoestische EverUse isolatie materiaal wordt geupcycled uit afval reststromen van papier en karton. Door het vervezelen van deze natuurlijke cellulose vezels ontstaat een wollig materiaal. Dit materiaal vormt de basis voor de EverUse circulaire isolatie producten.. Door EverUse producten te gebruiken verandert waardeloos afval in waardevolle circulaire isolatie. Het verkleint de afvalberg en reduceert de CO2 uitstoot. Een win win waarbij iedereen door toepassing van EverUse producten een bijdrage kan leveren aan de aan de wording van de circulaire economie en de realisatie van de afval loze maatschappij

EERSTE EVERUSE VERKOOP EN INLEVERPUNT BIJ NEDERLANDSE MEUBELPRODUCENT

Samen zorgen we er voor dat grondstoffen nooit meer worden weggegooid en eindigen als afval in de verbrandingsoven, onder de grond of in de zee. Het is een gezamenlijke verantwoordelijkheid waarbij wij als circulaire keten de grondstofkringloop sluiten. Dit is mogelijk omdat EverUse net als goud en zilver een waarde drager is in plaats van een kostendrager. Aan het einde van de gebruiksduur betaald EverUse de grondstofwaarde terug en maakt er in 15 minuten op nieuw een circulaire EverUse isolatieplaat van. Voor ons een prachtige propositie omdat we geen kosten hoeven door te berekenen aan onze klanten voor afvalverwerking. In Purmerend kunnen onze klanten EverUse materiaal inleveren wat wordt gewogen en uitbetaald. Als de grondstofwaarde stijgt na verloop van tijd krijgt de klant hiervan het voordeel net als bij een investering.  

EVERUSE INSIDE

EverUse INSIDE is het samenwerkingsprogramma van EverUse voor de ontwikkeling van circulaire waarde ketens. De EverUse technologie verduurzaamd bestaande isolatie oplossingen op het gebied van gezondheid, herbruikbaarheid, reductie en opslag van CO2. Daarnaast veredelen alle andere positieve eigenschappen van het materiaal de standaard lineaire isolatie oplossingen tot topkwaliteit circulaire isolatieproducten.

RETOUR LOGISTIEK EN DE EERSTE CIRCULAIRE ISOLATIEFABRIEK TER WERELD

Alle logistieke retour stromen van de herbruikbare grondstof EverUse worden via een netwerk van circulaire HUBS georganiseerd en gecoördineerd. Zo vindt de grondstof op een efficiënte manier de weg terug. Eenmaal verwerkt in de eerste circulaire isolatiefabriek ter wereld gaan de gezonde en verantwoorde circulaire producten weer terug naar de markt. Zo is de cirkel rond. We gooien niets meer weg en grondstoffen gaan nooit meer verloren.

SAMEN IMPACT MAKEN OP INDUSTRIËLE SCHAAL BIJ DE REALISATIE VAN DE CIRCULAIRE ECONOMIE

Het is ons gezamenlijke doel om op industriële schaal in de meubel en interieur branche te zorgen dat waardevolle grondstoffen niet langer veranderen in waardeloos afval. Als circulaire koplopers nemen wij hierin het voortouw en de verantwoordelijkheid om er voor te zorgen dat de circulaire economie gaat draaien en de afval loze maatschappij een realiteit wordt.

Lees meer nieuwsBlog